Flera uppror samlades på Sergels torg

Under fredagen samlades ett tusental människor i demonstration mot flera saker, bland annat de höga bensinpriserna. Bakom demonstrationen står Föreningen Uppror, som samlat flera grupper.

  • Publicerad 15:06, 20 sep 2019

Strax efter lunch på fredagseftermiddagen samlades flera människor i gemensam demonstration mot bland annat den senaste tidens höjda bensinpriser.

Demonstrationens arrangör, Föreningen Uppror, är en paraplyorganisation som samlar flera mindre grupper för att hjälpa dem att få sin talan hörd och kunna bedriva samhällsfrågor på en högre nivå.

I dagens demonstration deltog Bensinupproret 2.0, Inlandsupproret, Försäkringskasseupproret, Ta hand om våra sjuksköterskor och Landsbygdspartiet.

Två av de som valde att närvara och visa sitt missnöje var Ebbe Nordin och Else-Marie Wadén Werner.

– Vi vill ha bättre kommunikation på glesbygden så att folk slipper klättra upp på taket när de pratar i telefon, säger Ebbe som idag bor i Alvik men har tidigare bott i glesbygd längre upp i landet. Där känner han också många som har det likt den situation han beskriver.

– Jag tycker det är bra att man kan samla alla på det här sättet eftersom det är så många som bär på missnöje på så många olika fronter, förklarar Else-Marie.

Strax efter klockan 13 började talen med talare från respektive upprorsgrupp.

– Vi är en rikstäckande organisation som vi kan se här idag. Ju fler som går med oss desto mer kan vi påverka detta, säger Föreningen Upprors grundare Peder Blohm Bokenhielm vid podiet.

Efter samlingen på Sergels torg gick flera av demonstranterna mot Mynttorget för att möta representanter för Centerpartiet och Vänsterpartiet och ha privata samtal.

Demonstrationen samlade ett hundratal personer på Plattan. Foto: Albin Tingstedt

Protest. Ebbe Nordin och Else-Marie Wadén Werner är två av de som samlades på Sergels torg idag för att visa sitt missnöje. Foto: Albin Tingstedt