Foto: Anna Z Ek

Flera till sjukhus efter krock med påverkad förare

Efter en dramatisk trafikolycka i en rondell på Gudöbroleden på måndagskvällen fick flera personer föras till sjukhus. En påverkad bilförare hade kört rakt över en rondell i hög hastighet och krockat med en annan bil. Även gångtrafikanter skadades, och glassplittret ska enligt polisen ha varit nära att träffa ett litet barn i barnvagn.

  • Publicerad 10:19, 31 maj 2016

Olyckan inträffade i rondellen där Torfastelden möter Gudöbroleden vid sextiden på måndagskvällen. En påverkad bilförare hade då i hög fart kört rätt över rondellen in i en annan bil.

En person fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter, an annan med vanlig ambulans. Även två gångtrafikanter blev påkörda, varav en fick glassplitter i benet och tog sig på egen hand till Handens närsjukhus. Glassplittret ska enligt polisen även ha varit nära att träffa ett litet barn i barnvagn.

– Barnet klarade sig från glassplittret, men föräldern träffades, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator på Haningepolisen.

Föraren som orsakat skadorna är en man i 50-årsåldern. Han misstänks nu för rattfylleri, vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Ingen av de inblandade ska, enligt polisen, ha fått livshotande skador.

Enligt Lars-Göran Rehn greps fem personer för rattfylleri eller drograttfylleri under måndagen, samtliga sedan allmänheten slagit larm.

– Det är ovanligt många, säger han.