Flera personer gripna efter stor polisinsats i Vårberg

Flera gängkriminella greps och anhölls av polis under måndagsmorgonen. Polisen slog till mot flera adresser i Vårberg.

  • Publicerad 06:54, 17 feb 2020

Efter en lång tids utredningsarbete slog polisen till mot flera adresser i Vårberg under måndagsmorgonen. Flera personer, alla med stark koppling till Vårberg, greps och anhölls.

– Tillslaget och de genomförda husrannsakningarna är ett led i polisens långsiktiga arbete mot gängmiljöer och mot den öppna narkotikahandeln i utsatta områden, säger Caroline Westlund, chef för sektionen mot människohandel vid Stockholmpolisen i ett pressmeddelande.

Arbetet mot det grova våldet

Bakom måndagens gryningsräd stod både Stockholmspolisens människohandelssektion, Skärholmspolisen och flera andra enheter från Stockholms södra polisområde. Tillslaget var en del i Stockholmspolisens arbete mot det grova våldet.

Enligt polisen skapar narkotikahandeln både stor otrygghet i områdena och är en viktig inkomstkälla för kriminella.

– Vi arbetar hårt för att få bort droghandel kring Vårbergs centrum och för att boende och näringsidkare ska kunna känna sig trygga. Insatsen är en viktig del i det arbetet, säger Daniel Mattsson, tillförordnad biträdande lokalpolisområdeschef i Skärholmen i pressmeddelandet.

Tungt beväpnad polis

Aftonbladet skriver att tungt beväpnat polis ska ha ha deltagit i tillslagen på adresserna i Vårberg.

Enligt uppgifter till Aftonbladet så misstänkts barn under 15 år ha utnyttjas som knarkkurier, att de ska ha sålt och förvarat narkotika åt de misstänkta.

Målet ska ha varit att gripa ett tiotal personer med kopplingar kriminella nätverk.