"De flesta är misstänkta för bruk av narkotika och en stor del för innehav", säger kommunpolis Ola Åkesson. Foto: Mostphotos

Flera misstänkta för narkotikabrott efter helgens polisinsats

Ett 20-tal personer är misstänkta för narkotikabrott efter helgens polisinsats i Tyresö. – Vi ser att det finns en öppen narkotikascen, säger Ola Åkesson, kommunpolis.

  • Publicerad 16:34, 30 sep 2019

Både civila och uniformerade poliser var med i helgens insats i Granängsrigen och Tyresö centrum och området där emellan.

– Vi försöker lyssna på vad våra kommuninvånare säger. Det är platser man upplever som otrygga vid vissa tillfällen och där vi får in uppgifter om att det hanteras och brukas mycket narkotika. Vi ser att det finns en öppen narkotikascen, säger Ola Åkesson, kommunpolis i Tyresö.

Vad var syftet?

– Vi vill minska tillgången på narkotika och försöka brytas ungas brottsvanor så tidigt som möjligt.

De flesta misstänka är unga

Ett 20-tal personer är misstänkta för narkotikabrott efter helgen. De flesta är ungdomar och unga vuxna, enligt Ola Åkesson. Den yngsta är under 18 år och den äldsta i 50-årsåldern.

– De flesta är misstänkta för bruk av narkotika och en stor del för innehav.

Var är det för narkotika?

– Framför allt cannabis.

Kommer ni att göra fler liknande insatser?

– Arbetet mot narkotika och de öppna drogscenerna fortsätter och är ett långsiktigt arbete. Vilka områden vi riktar in oss på varierar över tid.

Vi vill försöka brytas ungas brottsvanor så tidigt som möjligt

I april i år slog polisen till mot Granängsringen. Då greps flera personer för narkotikabrott. Helgen efter skadades 14 bilar i Tyresö Strand.

Åtta bilar skadades i helgens bilbränder i Tyresö – ingen gripen

Också efter den här helgens polisinsats brann bilar. Totalt åtta bilar skadades i två olika bränder: en i Tyresö Strand och en i Krusboda.

– Om bränderna har att göra med insatsen kan vi inte säga något om, det vet vi inte. Vi har inget konkret som pekar på det, säger Ola Åkesson.