Flera gripna när polisen slog till mot Granängsringen

Flera personer greps under en polisinsats i Granängsringen på tisdagen. – Vi kommer att dyka upp på andra ställen också. Det vill vi att de kriminella ska veta, säger Ola Åkesson, kommunpolis.

  • Publicerad 08:42, 10 apr 2019

Polisen hittade narkotika på flera ställen i Granängsringen – på personer, i allmänna utrymmen som källare och i en lägenhet, berättar Ola Åkesson, kommunpolis.

Flera personer greps under insatsen där även civila poliser och hundpatruller deltog.

– Polisen kontrollerade många personer. Några av dem är misstänka för bruk av narkotika och några för innehav. Det fanns även misstanke om att personer skulle sälja narkotika vidare vilket fick oss att göra en husrannsakan där vi hittade mer narkotika, säger Ola.

Varför gjorde ni insatsen?

– Granängsringen är ett av flera områden som Tyresöbor i medborgardialogen har pekat ut som mer otryggt. Många har hört av sig och sagt att det används mycket narkotika och misstänker att det säljs mycket. 

Ola fortsätter:

– Vi lyssnar såklart på uppgifterna och det är en av anledningarna. Vi var också där för att synas, jobba förebyggande och skapa trygghet, säger Ola som vill poängtera att narkotika är ett utbrett problem i samhället – inte bara finns i Granängsringen.

.

Att minska tillgången på narkotika ser han som en av polisens huvuduppgifter.

– Vi vill komma åt de lokala kriminella som använder och säljer narkotika.

Vi kommer att dyka upp på andra ställen i Tyresö också

Det är inte bara Granängsringen som kommer att få polisbesök.

– Vi kommer att dyka upp på andra ställen också. Det vill vi att de kriminella ska veta. De ska inte få jobba ostört. Vi vill förstöra deras möjligheter att tjäna pengar på att sälja narkotika.

Han menar att det krävs samarbete för att komma åt narkotikaproblemet.

– Allmänheten är mer än välkomna att tipsa om personer som brukar, innehar eller säljer. Det går att tipsa anonymt. Alla i samhället måste bidra på sitt sätt i arbetet mot narkotika.

Idag har vårt team (som har Tyresö kommun som vårt ansvarsområde) varit på Granängsringen tillsammans med hundpatruller…

Publicerat av Polisen Tyresö Tisdag 9 april 2019