Mycket folk i rörelse. Bomben upptäcktes på Kulturfestivalens sista dag. Foto: Avan Saleh / Byrd

Flera gripna efter bombväskan i Kungsträdgården

I fredags greps flera personer misstänkta för att ha något att göra med den väska med explosiv laddning som placerats i Kungsträdgården.

  • Publicerad 18:56, 29 aug 2022

Det var under söndagskvällen 21 augusti som polisen spärrade av ett stort område kring Kungsträdgården efter att en väska med en misstänkt bomb hittats utanför en krog.

Polisen bekräftar – sköt sönder bombväska på Kulturfestivalen

Fem dagar senare, under fredagen 26 augusti, kunde polisen gripa flera personer. Enligt Expressen rör det sig om tre stycken personer i 15-årsåldern.

– En person är häktad och övriga frihetsberövade är släppta. Det är vad jag kan säga i dagsläget, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisens pressavdelning.  

Väntar på svar

Det nationella bombskyddet sköt sönder väskan på plats och innehållet skickades därefter på analys till nationellt forensiskt centrum, NFC. Men något svar därifrån har ännu inte kommit.

– Resultatet från NFC väntar vi fortfarande på. Analysen ska visa om det explosiva föremålet var funktionsdugligt. Vi vet inte exakt när svaret ska komma, säger Anna Westberg.

Om väskan var ämnad att skadad någon person eller byggnad vill polisen i nuläget inte uttala sig om.

– Det jag kan säga är att vi jobbar brett med den samlade information vi har, men det är ännu inte något vi kan förmedla, säger Anna Westberg.

Det finns fortfarande inga misstankar om att det rör sig om ett terrorbrott.

Polisen fortsatt förtegen om bombväskan i Kungsträdgården