Supa Modo, kenyansk-tysk dramakomedi, visas på Skärisbiografen, hösten 2018. Foto: Läsarbild One Fine Day Films

Flera filmfestivaler till Skärisbiografen i höst

Hösten är här och därmed biosäsongen. 1-årsjubilerande Skärisbiografen satsar stort på samarbete med filmfestivaler, för att kunna visa ännu mer film från hela världen.

  • Publicerad 15:05, 18 sep 2018

På lördag fyller Skärisbiografen 1 år. Det firas med röd matta, popcorn och ballonger – och med gratis film förstås. Besökarna får bland annat se den kenyansk-tyska dramakomedin Supa Modo, om en flicka som drömmer om att bli superhjälte.

Supa Modo finns också med på Skärisbiografens ordinarie repertoar, med premiär den 30 september. Den är ett av många exempel på biografens strävan att visa film från världens alla hörn och från vitt skilda kulturer.

– Supa Modo är en hoppfull och vacker film om människors närhet till varandra, vänskap och kamp. Det är något som lyser igenom höstens filmprogram, säger filmprojektledaren Valetina Bender i ett pressmeddelande.

Breddar bilden av kärlek

I år satsar Skärisbiografen också på fler festivalsamarbeten. Redan förra året startade man ett samarbete med CinemAfrica. Nu har man också knutit till sig Cinema Queer. Genom de samarbetena erbjuds Skärholmens skolbarn att se nya filmer som uppdaterar bilden av afrikansk kultur och filmer som breddar bilden av familj, kärlek och identitet.

Dessutom har Skärisbiografen inlett samarbeten med Re:orients Roma festival, som lyfter fram den romska kulturen, och med Panoramica – Stockholms latinamerikanska filmfestival.

Festivalnedslag i september

Roma festival kommer till Skärholmen redan på söndag, med ett kortfilmspaket och två långfilmer. Den 30 september är det dags för Panoramica att göra nedslag i Skärholmen, med två filmer. En av dem, chilenska ”Princesita”, handlar om en 12-årig flicka som växer upp i en sekt och utses till att föda ledarens barn.

– Det här ger en unik möjlighet att se fantastisk film från olika delar av världen. Det är viktigt att kvalitetsfilm finns tillgängligt i hela Stockholm, även i ytterstaden och i skolan, säger Valetina Bender.

Fakta

Skärisbiografen firar 1-årsjubileum på lördag

På lördag firar Skärisbiografen sitt 1-årsjubileum, med popcorn och film.

Två filmer visas gratis.

Kl 13.15 visas Supa Moda, en tysk-kenyansk dramakomedi om en flicka som vill bli superhjälte (från 11 år).

Kl 15.15 visas Mary och häxans blomma, en animerad film om en färgstark hjältinna, som kämpar för att hitta sig själv. (från 7 år). Barntillåten i vuxet sällskap.

Gratisbiljetter till filmerna kan bokas på Kulturhuset Stadsteaterns webbsida.

 

Källa: Kulturhuset Stadsteatern
Visa merVisa mindre