Fribergaskolan stänger efter minst sex elever bekräftats vara smittade med covid-19, meddelade Danderyds kommun under onsdagskvällen.

En lärare med undervisning i samma årskurs som eleverna ska även ha insjuknat.

”Enligt Smittskydd Stockholm är det önskvärt att nu minimera antalet personer som befinner sig i skolans lokaler för att motverka fortsatt smittspridning” skriver kommunen.

Rektor på Fribergaskolan, Gunnar Rydwik, menar det har spridits i ett arbetslag på skolan – och inte vidare till andra årskurser. Han påpekar även att de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Ja, vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det kan förstås hända att elever blir smittade i skolan eftersom man också kan vara smittbar innan man själv känner att man har symptom. Det problemet finns tyvärr överallt, säger Gunnar Rydwik.

Skolan beräknas öppna igen den 21 februari.

– Vi tog ett beslut tillsammans med kommunledningen att vi även har fjärrundervisning torsdag och fredag nästa vecka, för att få lite ytterligare säkerhetsmarginaler.

Under tiden inför Fribergaskolan fjärrundervisning för samtliga elever. Gunnar Rydwik menar även att de känner sig väl förberedda på det.

– Vi tycker så klart det här är tråkigt eftersom vi vill ha vanlig undervisning så långt det går. Vi vet att det är både vad eleverna behöver och vill ha. Men nu är det viktigt att följa rekommendationerna. Och både eleverna och lärarna är kunniga och insatta i hur man arbetar digitalt, säger Gunnar Rydwik.