Har du köpt biljett av Viagogo? Då kan du bli utan plats. Foto: Mostphotos

Flera drabbade – nu varnar AIK för fejkbiljetter

Det händer hela tiden. Arrangörerna får neka personer som tror de har köpt äkta biljetter. Nu varnar bland annat AIK för att köpa biljetter från andra ställen än AIK:s biljettsida.

  • Publicerad 15:01, 31 okt 2018

”Jag känner sorg att vi match efter match får möta möta bedrövade besökare i biljettkassan som köpt biljetter på andrahandssajter, primärt Viagogo.”

Så skriver AIK:s biljettansvarige, Fredrik Söderberg, efter matchen mot Malmö på Facebook. Under hela säsongen har det varit ett problem och folk har blivit lurade på pengar.

– Alla människor som köper av Viagogo gör det i god tro. Det stora problemet är att de säljer biljetter till överpriser. Det andra problemet är att de kan sälja samma biljett flera gånger, säger Fredrik Söderberg till Mitt i.

Varit känt länge

Redan inför säsongen varnade Svensk Elitfotboll (Sef) för företaget Viagogo på sin hemsida och rekommenderade samtliga besökare att endast köpa biljetter från auktoriserade återförsäljare och gärna av klubbarna själva.

Sef skriver att problemet med falska andrahandsbiljetter har varit känt i flera år. Och att företag säljer biljetter de inte har tillgång till.

”En av dessa är företaget Viagogo med säte i Schweiz som säljer dyra biljetter till matcherna i främst Allsvenskan – matcher som ofta inte ens släppts officiellt ännu, det vill säga, biljetter som företaget inte ens har i sin ägo”, skriver Sef.

Googlar man klubben och biljetter kommer deras sida högst upp vilket gör att folk tror att sidan är officiell

Fredrik Söderberg, AIK

På söndag spelar både AIK och Hammarby sina sista hemmamatcher för säsongen och många biljetter är sålda till respektive match. Då är det också fler som köpt sina biljetter via andrahandsförsäljare och riskerar att få köpa nya biljetter för att komma in. Om det inte redan är fullt.

– Detta är ett problem som tilltar i och med att vi ökar i publik och spelar sådana matcher som drar till sig många lösbiljetter. Googlar man klubben och biljetter kommer deras sida högst upp vilket gör att folk tror att sidan är officiell, säger Fredrik Söderberg.

Mitt i har försökt att nå företaget Viagogo utan framgång.

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!