Brand. En bränderna var vid Riddersvik natten mot söndagen. Foto: Privat

Flera bilbränder i Hässelby i helgen

Hässelby villastad drabbades av flera bilbränder i helgen. "Det känns jätteobehagligt", säger grannen Sofia.

  • Publicerad 11:58, 22 nov 2021

Polisen misstänker att bränderna är anlagda och rubricerar bilbränderna som grov skadegörelse, skriver de på deras hemsida. På lördagskvällen och natten mot söndagen brann flera bilar inom samma område i Hässelby villastad.

– Det känns jätteobehagligt. Mina barn ligger och sover inte långt ifrån, säger Sofia som bor på en av de branddrabbade gatorna i området.

Brand på flera platser

Larmet om den första branden på lördagskvällen kom klockan 21.34 från Riddersviksvägen. Den brinnande bilen stod på en parkering utan risk för spridning.

Vid 01.30-tiden började det brinna igen. Nu på Grankottegränd och en kort stund senare på andra sidan Lövstavägen på Enbärsgränd.

– Under släckningsarbetet meddelar polisen att de även hittat en brinnande bil vid Riddersviks herrgård, säger Björn Westerdahl på Storstockholms brandförsvar.

Brand. En bil brinner på Grankottegränd. Lite senare började det brinna på andra sidan Lövstavägen. Foto: Privat

Grannar väcktes av branden vid Riddersviks herrgård.

– Jag vaknade nog av att det small bildäck. Det är inte trevligt detta. Det är ofta folk som är och eldar i kolonilottsområdet, säger en kvinna som bor i närheten av Riddersvik.

Bränder också på fredagen

Även på fredagskvällen och natten mot lördagen brann det bilar. Från gatan Viadukten i Hässelby villastad kom larm om en bilbrand klockan 22.52 på fredagskvällen. Här misstänker dock inte polisen något brott initialt.

Klockan 02.16 kom återigen larm. Den här gången från Liljekungsvägen, och denna misstänks vara anlagd. Strax efter klockan tre natten mot lördagen brann också en byggbod på Blomsterkungsvägen i Hässelby villastad.

Kan vara ensam person

Polisen har ännu ingen gripen för bränderna.

– I nuläget utgår vi från att det är en ensam gärningsperson som ligger bakom bränderna. Men det får utredningen visa. Vi ser i övrigt inga tecken på social oro, säger Jonas Jeffsell på Vällingbypolisen.

Enligt Jeffsell styrde polisen om patruller till att cirkulera i villastaden i helgen.

– I förebyggande syfte. Vi ser nu över hur vi kan rikta våra resuser framåt.

I slutet av oktober skadades fyra bilar i bilbränder i Hässelby och Vällingby.

Fyra bilar skadade efter två bilbränder