Räddningstjänsten larmades klockan 06.46 på onsdagen 20 april till en adress i Märsta där en bil av oklar anledning hade börjat brinna i en garagelänga.

Uppemot tio enheter från brandkåren var på plats och bekämpade branden.

– Vi har lyckats släcka bilen som brann, med det är fortfarande väldigt mycket rök som väller ut från garaget, sa Peter Tistam till Mitt i strax innan klockan åtta på onsdagsmorgonen.

https://www.mitti.se/nyheter/nu-ar-ambulansflyget-i-bruk/repvdd!KCpQjlplngeGbhYnX56sqg/

Teknisk undersökning ska genomföras

Senare under dagen spärrades platsen av i väntan på att polisens tekniker ska göra en teknisk undersökning. Enligt räddningstjänsten var det två bilar som brann och ytterligare sex bilar som fick rökskador.

– Vårat försäkringsbolag, SRF, ska skicka hit sin utredare för de vill titta igenom och försöka hitta en skadeorsak. Det är egentligen allt vi vet idag, säger Vesa Palomaa, skadeansvarig på Sigtuna Hem som äger garaget.

Vad som orsakade branden är ännu inte klarlagt men varken polisen eller brandkåren har någon misstanke om att den skulle vara anlagd.

– Det är det enda lyckliga i det här att ingen har kommit till skada och den inte är anlagd, säger Vesa Palomaa.

Flera bilar fick sot och rökskador.

– Det var en hyresgäst som kom hem halv sju på morgonen och då brann det inte. Han hade jobbat natt och parkerade bilen och gick upp och la sig. En halvtimme senare var brandkåren här. Hans bil har vi fått skicka på rekond, den blev väldigt sotskadad, säger han.

Det blev även omfattande skador på garaget.

– Nu måste vi först riva bort allt för att se omfattningen. Vi ska försöka återställa så fort som möjligt.

Var får de som blivit av med sin garageplats parkera nu?

– Vi jobbar parallellt med det, vår förvaltare försöker att ordna andra platser men på grund av problemen med Magnegaraget har vi inte så många bonusplatser men de gör vad de kan just nu.

Ytterligare en bilbrand

Senare under onsdagskvällen fick brandkåren återigen åka ut på en bilbrand i kommunen. Denna gång brann det på en parkeringslänga vid Frejgatan i Valsta.

Där blev sju bilar totalförstörda och ytterligare sju bilar lätt skadade och/eller rökskadade. Här misstänker polisen att branden kan ha varit anlagd och har upprättat en brottsrubriceringen om grov skadegörelse genom brand.

Ingen person är misstänkt och ingen har heller gripits.