GARAGEBRAND. Under onsdagsmorgonen började en bil brinna i ett garage i Märsta. Foto: Stefan Källstigen

Flera bilar i brand under onsdagen

Under onsdagsmorgonen började det brinna i en garagelänga i Märsta. ”Det är mycket rök som väller ut”, sa Peter Tistam, ledningsoperatör vid Räddningscentralen Mitt.

  • Publicerad 07:56, 20 apr 2022

Räddningstjänsten larmades klockan 06.46 på onsdagen 20 april till en adress i Märsta där en bil av oklar anledning hade börjat brinna i en garagelänga.

Uppemot tio enheter från brandkåren var på plats och bekämpade branden.

– Vi har lyckats släcka bilen som brann, med det är fortfarande väldigt mycket rök som väller ut från garaget, sa Peter Tistam till Mitt i strax innan klockan åtta på onsdagsmorgonen.

Nu är ambulansflyget i bruk

Teknisk undersökning ska genomföras

Senare under dagen spärrades platsen av i väntan på att polisens tekniker ska göra en teknisk undersökning. Enligt räddningstjänsten var det två bilar som brann och ytterligare sex bilar som fick rökskador.

– Vårat försäkringsbolag, SRF, ska skicka hit sin utredare för de vill titta igenom och försöka hitta en skadeorsak. Det är egentligen allt vi vet idag, säger Vesa Palomaa, skadeansvarig på Sigtuna Hem som äger garaget.

Vad som orsakade branden är ännu inte klarlagt men varken polisen eller brandkåren har någon misstanke om att den skulle vara anlagd.

– Det är det enda lyckliga i det här att ingen har kommit till skada och den inte är anlagd, säger Vesa Palomaa.

Flera bilar fick sot och rökskador.

– Det var en hyresgäst som kom hem halv sju på morgonen och då brann det inte. Han hade jobbat natt och parkerade bilen och gick upp och la sig. En halvtimme senare var brandkåren här. Hans bil har vi fått skicka på rekond, den blev väldigt sotskadad, säger han.

Det blev även omfattande skador på garaget.

– Nu måste vi först riva bort allt för att se omfattningen. Vi ska försöka återställa så fort som möjligt.

Var får de som blivit av med sin garageplats parkera nu?

– Vi jobbar parallellt med det, vår förvaltare försöker att ordna andra platser men på grund av problemen med Magnegaraget har vi inte så många bonusplatser men de gör vad de kan just nu.

Ytterligare en bilbrand

Senare under onsdagskvällen fick brandkåren återigen åka ut på en bilbrand i kommunen. Denna gång brann det på en parkeringslänga vid Frejgatan i Valsta.

Där blev sju bilar totalförstörda och ytterligare sju bilar lätt skadade och/eller rökskadade. Här misstänker polisen att branden kan ha varit anlagd och har upprättat en brottsrubriceringen om grov skadegörelse genom brand.

Ingen person är misstänkt och ingen har heller gripits.

22 bilar skadade i bränder

Under onsdagen den 20 april brann det bilar på två ställen i Sigtuna kommun.

På Lyckostigen blev två bilar totalförstörda och sex bilar rökskadades.

Denna brand misstänks inte vara anlagd.

Vid Frejgatan blev sju bilar totalförstörda och ytterligare sju bilar lätt skadade och/eller rökskadade.

Här har polisen upprättat en brottsrubriceringen om grov skadegörelse genom brand.

Ingen person är däremot misstänkt eller gripen.

Visa merVisa mindre

Brand i vedpanna i Odensala

Nyheter Ingen person kom till skada under branden Det brann i en vedpanna under söndagskvällen. Ingen person kom till skada och det var inte risk för någon spridning av branden som ägde rum i Odensala.måndag 27/6 10:57

Ny lågprisparkering öppnar vid Arlanda

Nyheter Parkeringsplatsernas Ryan Air En ny långtidsparkering har öppnat vid Arlanda. Det som sticker ut är priset.söndag 26/6 16:08

Avrådan från att elda i hela Stockholms län

Nyheter Stor brandfara i värmen Lagom till midsommar avråder Storstockholms brandförsvar från eldning i hela länet. Orsaken är förstås det varma och torra vädret.torsdag 23/6 15:06

Kom ihåg att trycka på gröna knappen

Nyheter Pendeltågens dörrar öppnas inte automatiskt under sommaren Nu under sommaren, fram till och med 9 september, öppnas inte dörrarna på pendeltågen automatiskt så du måste du trycka på knappen om du vill klara av eller på.torsdag 23/6 13:19