Fritid. Rolf Lundgren (L), vice ordförande, och Robert Nibelius (M), ordförande, från kultur- och fritidsnämnden i Danderyd. Foto: Anton Kyhlbäck

Fler sporter ska få plats på Vallen

Politikerna vill nu att Danderydsborna ska komma med förslag om hur Vallen ska utvecklas.

  • Publicerad 16:30, 27 nov 2020

Basketkorgar, pumptrackbana för cyklar, skateboardramper eller innebandymål. Kultur- och fritidsnämndens Rolf Lundgren (L) och Robert Nibelius (M) berättar att det finns många idéer för vad som kan hända på Vallen till våren.

– Det bästa med det här är att vi kommer kunna använda den här platsen året om, säger Rolf Lundgren.

”Lyhörda för förslag”

Nu söker de efter lokalbor som vill nyttja platsen efter vintersäsongen. För närvarande pågår ett arbete med att hitta föreningar och lokala­ krafter som kan samarbeta med kommunen.

– Vi kommer att vara lyhörda för förslag på vad man ska göra här. Det ska vara en plats för både unga och gamla, och kan innehålla nästan vad som, säger Robert Nibelius.

En mötesplats

Upprustningen av isarna har kostat kommunen omkring 10 miljoner kronor.

Robert Nibelius menar att det är en investering både för spontanidrott, och för den nya ungdomsgruppen Ungt Fokus, som kommer kunna använda Vallen som en mötesplats.

Han påpekar att den nya anläggningen är ett resultat av ett gott samarbete med förvaltningen.

– De har gjort ett jättejobb. Vi var i en svår ekonomisk situation förra året, vi har nu en pågående pandemi, men fick det att fungera ändå, säger han.

– Nu ska vi lyssna in vad det är man vill göra här.

Ordförande. Robert Nibelius (M) vid den ny-gamla hockeyrinken på Vallen. Foto: Anton Kyhlbäck

Allmän skridskoåkning inställd

De nya isarna på Vallen skulle invigas den 28 november. På grund av pandemin är det oklart när invigningen blir av. Kommunen siktar på mellandagarna.

Danderyds kommun har för tillfället ställt in allmän åkning. ”Vi har tre andra isrinkar i gång för föreningslivet som också omfattas av hårdare restriktioner, inga tävlingar eller matcher och endast barn födda 2005 eller senare får bedriva träning”, meddelar anläggningschef Pierre Nystedt.

Visa merVisa mindre