Polisen spärrade av busstorget efter skjutningen i torsdags. Och hela helgen hade man ökad närvaro i centrum och i närområdet . Foto: Åsa Sommarström

Fler poliser på plats i helgen efter mordet på busstorget

Ännu har ingen gripits för mordet på busstorget i torsdags då en man i 20-årsåldern sköts till döds mitt på ljusan dag bland mängder av människor på väg till och från bussarna.

  • Publicerad 11:22, 10 feb 2020

– Utredningen leds nu av åklagare, men vi har inte gripit någon misstänkt ännu, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid polisen region Stockholm.

Finns det någon misstänkt?

– Det är för tidigt att svara på, vi kan inte berätta så mycket nu.

Ökad synlighet i helgen

Under hela helgen hade polisen ökad närvaro vid busstorget och Sollentuna centrum.

– Vi har varit på plats i uniform för att öka synligheten och för att fånga upp folk som kan ha sett något som kan föra utredningen framåt, säger Johan Lundgren, kommunpolis i Sollentuna.

Larmet kom klockan 14.16

Det var klockan 14.16 i torsdags som polisen fick larm om att en skottskadad man hittats på busstorget.

Efter skjutningen i Sollentuna: ”Det blev panik”

Enligt vittnesuppgifter ska mannen ha skjutits i bröstet av en man i 30–35-årsåldern.

Cirka fem timmar senare gick polisen via sin hemsida ut med att mannen hade dött av sina skador.

Ska ha dömts för narkotikabrott

Enligt uppgift till Expressen var den mördade mannen en 22-åring som var skriven i Sollentuna men som i själva verket bodde i en annan kommun.

Mannen har dömts för narkotikabrott och han har även varit misstänkt för allvarligare brott. Bland annat har han misstänks för att ha anlagt en brand i ett flerfamiljshus i Märsta och för att ha varit inblandad i en skottlossning där.

För två år sedan var han dessutom misstänkt för grov misshandel. Bevisningen räckte emellertid inte till åtal i något av fallen, bortsett från när det gäller innehav av narkotika.

Ett till våldsdåd i torsdags

Vid 21-tiden i torsdags skedde ytterligare ett våldsdåd i närheten av Sollentuna centrum. En man slogs till marken bakifrån med något typ av tillhygge och fördes till sjukhus med en huvudskada.

Man nedslagen i Sollentuna centrum – vårdas på sjukhus

Gärningsmannen sprang iväg innan polisen kom och inte heller i detta fall, som rubriceras som grov misshandel, har någon misstänkt gripits.

– Vi tittar på övervakningsfilmer som kan ha fångat händelsen, säger Anders Bryngelsson.

Tror ni på ett samband mellan mordet på busstorget och misshandeln senare på kvällen.

– Nej, det var flera timmar senare och hände på andra sidan av centrum, vid Aniaraplatsen, så det finns inget som talar för det, säger Johan Lundgren.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Brandkåren vädjar: Var försiktig på isen

Nyheter "Varje vinter är det någon eller några som går igenom" Isen har börjat lägga sig på Norrviken, men det gäller att vara försiktig.onsdag 20/1 13:10

Narkoman hotade att skjuta ihjäl sina föräldrar

Nyheter Kom hem och "var som en annan människa" En tonåring har dömts för olaga hot mot sina föräldrar i Helenelund. Det var i juni i fjol som det uppstod bråk då han kom hem narkotikapåverkad och ”uppe i varv”.onsdag 20/1 11:20

Nu minskar vaccinationstakten

Nyheter Hälften så många doser till Stockholm Över 30 000 personer har vaccinerats mot covid-19 i Region Stockholm. Men nu halveras antalet doser som levereras.onsdag 20/1 8:11