. Uppmaningen till underskrift hos ICA-Rolf.

Fler poliser i Kallhäll efter rån och stök i centrum

Ica-Rolfs namninsamling för ökad trygghet i Kallhäll är nu uppe i 1 700 underskrifter. Samtidigt har polisen inlett åtgärder för att motverka problemen i centrum.

  • Publicerad 15:21, 27 aug 2015

I förra veckan konstaterades ett nytt rån mot en verksamhet i Kallhälls centrum. Då hade Rolfs namninsamling pågått ett tag, och när Järfälla Tidning pratade med honom tidigare var han uppe i 1 300 namn. Nu är det 1 700 personer som skrivit under för fler trygghetsinsatser i Kallhäll.

– Det är inte bara det att folk kommer in och skriver på, de vill gärna ta sig tiden att prata om det. Det har gett en positiv verkan, säger Rolf.

När Rolf kontaktade lokalpolisen lovade de fler poliser i rörelse i centrum – något som han märkt av den senaste veckan.

Jörgen Karlsson är närpolisområdeschef i Järfälla och Upplands-Bro. Han bekräftar att de har gjort en satsning i Kallhäll.

– Vi har flaggat för åtgärder, inte bara för den lokala polisen utan egentligen för hela norrort, säger han.

Polisen har själva konstaterat att det har varit mycket rån och stölder i Kallhäll den senaste tiden.

– Det har helt klart varit en koncentration av den här typen av händelser som föranlett åtgärder, säger Karlsson.

– Det handlar om en rad olika sätt vi kan arbeta på. Synlighet, tillgänglighet och ingripanden mot grupperingar och individer som vi misstänker håller på med detta.

Polisens lokala brottsförebyggande råd har också varit på plats i Kallhäll för samtal med butiksinnehavarna och nu väntar ett möte mellan polis, kommun, företagarförening och HSB.