Redan i dag patrullerar ordningsvakter Björns trädgård, men nu har polisen förlängt tillståndet för dem att verka på platsen fram till april 2023.

– Där förekommer mycket ordningsstörningar, inte minst på kvällstid och där uppehåller sig många personer med missbruksproblematik. Ordningsvakterna gör stor nytta där, säger trygghetsborgarrådet Erik Slottner (KD).

I dagsläget finns tillstånd för vakter att även vara tvärs över gatan på Medborgarplatsen, men där får de bara vara fram till midnatt. Staden har nu lämnat en ansökan om att de ska få patrullera senare än så.

– Det blir konstigt om ordningsvakter står i Björns trädgård och ser problem på andra sidan Götgatan, utan att de får ingripa.

https://www.mitti.se/nyheter/staden-har-ansokt-om-fler-ordningsvakter-till-soder/repuar!Y6KTmxWJW6ouoFcbRKpaw/

Flyttstök

En annan plats som identifierats som stökig och i behov av ordning är Tantoberget.

Att ordningsvakter får verka i närliggande områden likt Pålsundsparken, Högalidsparken och andra delar av Tanto har gjort att ordningsstörningar i stället flyttat till berget, menar trygghetsborgarrådet.

– Det finns tecken på det, vilket även polis och kolonilottsägare vittnar om.

Förhoppningen är att ett godkännande om att ha ordningsvakter på Medborgarplatsen efter midnatt kommer snart och ordningsvakter på Tantoberget till nästa år.

https://www.mitti.se/nyheter/ide-om-att-stoppa-stoket-fick-avslag/repufg!E0wRlW0msc9eo@vQgW3fBA/

https://www.mitti.se/nyheter/sa-ofta-ingriper-stadens-ordningsvakter/repuch!iENQoYpTtojx94J4D4kXCg/