Ny plan. Det är strax ovanför villorna intill tunnelbanan, i den kuperade slänten, som ytterligare två nya flerbostadshus kan byggas. Foto: Elina Lundberg

Fler nya bostäder i Aspuddens centrum

Planerna på nya bostäder intill Aspuddens tunnelbana växer. Ytterligare 30 lägenheter kan byggas när villor i centrumet rivs.

  • Publicerad 15:45, 26 aug 2020

Det är i villaområdet mittemot Aspuddens tunnelbana som byggplanerna nu utvidgas. Sen tidigare planeras runt 100 nya lägenheter vid Erik Segrells väg där flera villor i så fall rivs.

Nu växer byggområdet med ytterligare 30 bostäder på en tomt som idag är naturmark.

Det är strax ovanför villorna, i den kuperade slänten, som Sveafastigheter Utveckling AB vill bygga två mindre nya flerbostadshus. Arkitekten Rahel Belatchew är företagets vd.

– När de här villatomterna görs om till flerbostadshus skapas en förlängning av centrum och en fortsättning av de fina kvaliteter som finns i Aspudden och Midsommarkransen. Det är en fin känsla av småstad med gågatan och många verksamheter, säger hon.

Samråd i höst

Staden ser positivt på idén och har anvisat mark till byggbolaget. Det här projektet blir nu en del av ett större projekt med att bygga nytt intill tunnelbanan. Hela planen väntas vara redo att visas upp på samråd senare i höst.

Här är stadens plan för att förtäta i Aspudden

– Vi kommer som alltid titta väldigt mycket på platsen, dess historia, vilka byggnader som redan finns, deras skala och placering. Vi har just byggt klart Florahuset i Midsommarkransen och det uppskattas av många förbipasserande och grannar till det nya huset. Det är extra roligt, säger Rahel Belatchew.