Maryam Osman, projektledare på Folkets Husby. Foto: Läsarbild Folkets Husby

”Fler kvinnor ska få jobb”

Är du intresserad av nytt jobb inom sömnad eller skötsel av utemiljöer? Nu drar Folkets Husby igång utbildningar som ska leda till jobb. – Det är en otrolig möjlighet att få ett hållbart jobb, säger Maryam Osman, projektledare på Folkets Husby.

  • Publicerad 13:40, 10 nov 2018

På Folkets Husby drar man nu igång två lärlingsutbildningar som ska leda till jobb. Det gör de tillsammans med komvuxaktören Mode 3 med stöd av Tillväxtverket.

Tanken är att lärlingsutbildningarna ska leda till jobb inom skötsel av utemiljöer och sömnad.

– Målet är att du som avslutar lärlingsprogrammet ska ha ett hållbart jobb, säger Maryam Osman, projektledare på Folkets Husby.

Det är en otrolig möjlighet att få ett hållbart jobb

Maryam Osman, projektledare på Folkets Husby

Söker modiga kvinnor

– Vi söker nu människor, främst kvinnor som ska våga ta detta kliv, men alla är så klart välkomna att ansöka om en plats i lärlingsprogrammet. Det är en otrolig möjlighet att få ett hållbart jobb, säger Maryam Osman. 

Erbjudande riktar sig främst till kvinnor eftersom att Folkets Husby utökar sin satsning på verksamhet riktad för och av kvinnor. Det ingår även i deras partnerskap, IOP, (idéburet offentligt partnerskap) som de ingått tillsammans med Rinkeby – Kista stadsdelsförvaltning för att stärka kvinnor och deras organisering.

Maryam Osman är ny projektledare på Folkets Husby. Tanken är att hon förutom detta projekt ska utveckla mer verksamhet av och för kvinnor och föräldrar i Husby.

Fakta

Jobba med sömnad eller skötsel ute

Utbildningen för att jobba inom sömnad är heltid på 14 januari 2019 – 8 november 2019 och är CSN- berättigad.

Utbildningen för att jobba med skötsel av utomhusmiljöer är på heltid 14 januari 2019 – 4 oktober 2019 och är CSN- berättigad.

Två informationsträffar kommer att hållas på Folkets Husby:

Lärlingsutbildning för sömnad – onsdag 14 november 13:00-14:00,  tisdag 20 november 15:00- 16:00

Lärlingsutbildning för skötsel av utomhusmiljö – tisdag 20 november 14:00- 15:00

Källa: Folkets Husby
Visa merVisa mindre