Zinkensdamms ishall stängdes - nu undersöker staden alla hallar med liknande konstruktion. Foto: Eric Thorson

Fler ishallar undersöks – Sätra pekas ut

Efter upptäckten att Zinkensdamms ishall riskerar att rasa samman undersöker nu Stockholms stad alla sina ishallar med liknande konstruktion. Och redan har man hittat en hall till med eventuella problem av liknande slag. – Vi är lite oroliga också för Sätra ishall där det finns indikationer på liknande markförhållanden som skulle kunna påverka konstruktionen. säger Linda Laine, pressansvarig på Fastighetskontoret.

  • Publicerad 16:18, 27 okt 2018

Det var på fredagseftermiddagen det överraskande beskedet kom att Zinkensdamms ishall stängs med omedelbar verkan. Orsaken var att fastighetskontoret upptäckt att hallen riskerade att rasa ihop.

– Vi kan konstatera att byggnaden glider. I värsta fall kan väggar, tak, eller hela konstruktionen rasa ihop. Troligtvis beror detta på instabilitet i marken. Med sådana säkerhetsrisker måste vi stänga hallen omedelbart, meddelade Åsa Öttenius, fastighetsdirektör i Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

Stängningen slår hårt mot det tiotal föreningar som använder hallen.

Men problemen kan vara ännu värre än så.

– Vi kommer att kontrollera alla hallar med liknande konstruktion med anledning av det som har hänt, säger Linda Laine.

Exakt vilka hallar det rör sig om, eller hur många, hade hon inte information om på lördagseftermiddagen.

Däremot står det klart att särskild uppmärksamhet riktas mot Sätra ishall, eftersom man upptäckt rörelser i marken även där. Däremot är det inte aktuellt i nuläget att stänga ishallen, enligt Linda Laine.