Fler djur till Stora Skuggans 4H-gård

Stora Skuggans 4H-gård får 100 000 kronor mer i föreningsbidrag. Pengar som ska användas till nya djur – och att göra gården självförsörjande.

  • Publicerad 08:27, 28 dec 2014

Stora Skuggans 4H-gård fick 400 000 kronor i föreningsbidrag förra året. I år ville Östermalms stadsdelsförvaltning ge samma summa. Men den nya rödgröna majoriteten i Östermalms stadsdelsnämnd tycker 400 000 kronor är för lite. Nämnden beslutade därför att ge gården ytterligare 100 000 kronor i bidrag - ett beslut som välkomnas av Annika Jansson, föreståndare på Stora Skuggans 4H-gård.

– Vi är väldigt tacksamma. Alla jublar här, på gården, vi är jätteglada, säger Annika Jansson.

Vad ska ni använda pengarna till?

– Ju mer pengar vi får, desto mer kan vi utveckla verksamheten. Vi försöker just nu utveckla vår verksamhet så att vi blir mer självförsörjande, till exempel genom försäljning i gårdsbutik. Tanken är att bygga upp vår egen ekonomi, så att vi slipper vara beroende av bidrag.

Det blir inte fler djur?

– Jo, vi kommer att köpa in fler islandshästar och så kan vi behålla de kalvar som våra kor får. Det kostar väldigt mycket att ha djur, särskilt när man som vi inte är självförsörjande på foder utan måste köpa in det som djuren ska äta.

Stora Skuggans 4H-gård

Stora Skuggans 4H-gård har 550 medlemmar, varav cirka 200 inom stadsdelsområdet.

Gården har verksamhet för psykiskt och fysiskt handikappade och är ett populärt utflyktsmål för skolor och barnfamiljer under alla dagar i veckan.