Emil Spansk från Kungsängen och Lucas Grün från Värmdö. Foto: Privat

Flaskposten som kom fram

12-årige Emil Spansk från Kungsängen la förra sommaren en flaskpost i sjön tillsammans med kompisen Lucas Grün. Månaderna gick utan att de fick svar – men sen hände något.

  • Publicerad 11:12, 8 feb 2021

Den 22 juli förra året så bestämde sig 12-årige Emil Spansk från Kungsängen och hans jämnårige vän Lucas Grün från Värmdö att skicka i väg en flaskpost. På Björkskär i närheten av Nassa Skärgård sjösattes en flaska med ett brev som de både pojkarna hade författat.

La i ett brev på engelska

– Pojkarna lade i ett brev på engelska för säkerhets skull om det skulle vara så att flaskposten skulle ta sig över hela Östersjön, berättar Lucas mamma, Sara Grün.

Emil och Lucas väntade och väntade, och väntade, på att någon skulle ringa. För de hade nämligen skrivit sina mobilnummer i brevet för den som hittade flaskposten.

Tillsist så hände det något, då hade det hunnit bli den 31 oktober 2020.

Plötsligt ringde det i telefonen

Det ringde i telefonen och på andra änden av linjen var 9-åriga Isabelle som befann sig på sitt landställe på Lisslö utanför Sandhamn.

Flaskposten hittades av Isabelle 9 år på Lisslö utanför Sandhamn den 31 oktober. Foto: Privat

– Isabelle ringde till Lucas och Emil samma dag och de pratade i telefon och de skickade bilder på varandra. Killarna blev så överraskade och glada över att sommaräventyret slutade så här bra.

Under hösten har Lucas, Emil och Isabelle haft en del kontakt och det har skickats bilder på flaskan och brevet som Isabelle lämnade på landstället efter att hon hittat denna.

– Och kanske hälsar vi på Isabelle och hennes familj i sommar när vi är ute med båten, säger Sara Grün.

Sara kontaktade själv Mitt i för att berätta om flaskpostäventyret. Hon konstaterar att ”det vore kul med en solskenshistoria i dessa trista tider”.

Helgens blåljus: Osämja på gymmet ledde till bråk utanför

Två unga män blev osams om redskapen på ett gym i Bålsta. Tjafsandet på gymmet ledde till ett senare slagsmål utanför. Den ene har nu anmält den andre för misshandel.måndag 1/3 12:31

8000 luncher har hämtats ut av hungriga gymnasieelever

Så går matsatsningen i Upplands-Bro. Kommunens satsning på restaurangnäringen och sina distansstuderande gymnasieelever har pågått sedan 18 januari. Mitt i har begärt ut siffror som visar hur lunchsatsningen fortskrider.måndag 1/3 12:24