Fjärrtågen fortsatt drabbade av snökaoset

Ännu är tågtrafiken drabbad av de stora snömängderna. Nattåg till eller från Stockholm är inställda eller tar sig fram på alternativa spår.

  • Publicerad 11:54, 3 feb 2018

Det ymniga snöandet norröver har inneburit svåra prövningar för både resenärer och SJ.

– Ta i trä för att det inte ska komma ännu mer snö, säger Lina Edström på SJ:s pressjour.

Många resenärer till och från Stockholm har tvingats inställa sina tågresor. De får vända sig till SJ:s störningsavbokning och försöka hitta alternativa resvägar.

Resenärer fick hotellnatt

De resenärer som skulle till Stockholm men fastnat i framför allt Sundsvall men också Umeå har tillbringat natten till lördagen på hotell på SJ:s bekostnad.

– Nu rullar dessa tåg igen och de första passagerarna är snart framme i Stockholm på lördagsförmiddagen, säger Lina Edström.

Nattåg inställda

Idag lördag är två nattåg inställda på grund av rådande vädersituation. Tåg 77 skulle ha rullat iväg från Åre/Duved till Stockholm klockan 18. Även tåg 97 från Luleå till Stockholm med avgångstid 17.30 är inställt.

Flera tåg väljer att ta sig fram på den så kallade gamla vägen. Ett exempel är tåg 93 som lämnar Narvik idag klockan 15.15 och åker via Vännäs, Ånge och Sundsvall innan man klockan 09.48 på söndagen rullar in till Stockholms centralstation.