Astrid Salter och Hanna Nordwall pimpade gatan, Alexandra Pascalidou är på gång och Ricard Estays foton ställs ut. Fittja är redo. Foto: Anders Björklund

Fittja redo för invigningsfesten – det här händer

Nya Botkyrka konsthall invigs på lördagen liksom nya bibblan i Fittja. Då blir det ett ”block party” dit bland andra Alexandra Pascalidou kommer.

  • Publicerad 19:51, 17 maj 2019

Centrumägarna på Kungsvåningen har dragit sitt strå till stacken genom att festligt pynta gatan med orangea och blå formationer i asfalten och med blomlådor. Formationerna kommer att vara permanenta.

– De kommer att hålla åtminstone fem år, berättade Astrid Salter från centrumägaren Kungsvåningen och Hanna Nordwall från Taktil Profil.

Det händer

Den som vill få med sig invigningsfesten kan dock inte dröja i fem år med att bege sig till Fittja centrum. Klockan 12-17 på lördagen väntar uppträdanden, dj:s och ett program för både stora och små.

Klockan 13.30 samtalar Alexandra Pascalidou med Sorrya Toure från Changers Hub, Sarah Ameziane ,Ortens verklighet, och Nora Khalil som är spoken word-poet från Alby.

Det blir också hennamålning och sagor för barn på olika språk.

Jobbar med öppningen av konsthallen. Anneli Bäckman, curator och Patricia Palma, kommunikatör. Foto: Anders Björklund

Konstnärer härifrån

Dessutom är det vernissage för den första utställningen ”Härifrån” i nya konsthallen där samtliga konstnärer har rötter i norra Botkyrka. Medverkar gör Emma Dominguez, Ricard Estay, Juanma González, Rudy Loewe och They Are Here.

Här hittar du hela programmet