Fitnessprofilen Anna Stålnacke öppnar gym i Sumpan

I december öppnar fitnessprofilen Anna Stålnacke upp sitt sjätte gym. Gymmet tar plats på 900 kvadratmeter mitt i hjärtat av Sundbyberg. – Vi finns för alla som gillar att träna, alla från 15-åriga Olle till Asta 70.

  • Publicerad 11:50, 12 jun 2020

Hon var 15 år när hon satte sin fot på gymmet för första gången. Då var det för att må bra och hålla sig i form – i dag är hon fitnessprofil och entreprenör.

Nu ska Anna Stålnacke, 31, och maken Fredrik starta sitt sjätte gym i kedjan Gymmet. Den nya 900 kvadratmeter stora anläggningen kommer ligga på Sturegatan med stora fönster mot centrum.

– Gymmet ska vara en plats som man gärna vill gå till, inte bara för att träna utan för ett socialt utbyte och som en del av ens livsstil, säger hon.

Anna Stålnacke. Foto: Privat

Det första Gymmet startades 2002 av maken Fredrik Gunnelbrand. Med Anna vid sin sida expanderades verksamheten till Luleå, Uppsala, Västerås och Liljeholmen i Stockholm. Till följd av gruvbrytningen har Gymmet i Kiruna fått flytta till en större lokal, nästan dubbel så stor som den gamla. Utveckligen beskrivs som en framgångssaga och parallellt har Anna Stålnacke, med sina över 320 000 följare på Instagram, blivit en av Sveriges topp tio största influencers inom träning.

Vad är det som är speciellt med Gymmet?

– Vi satsar på kvalitet när det kommer till utrustning och fokuserar mycket på gemenskap. Det är verkligen till för alla som gillar att träna, allt från Olle 15 år som nyss har börjat, till Asta 70.

Hur arbetar ni för att få ihop gemenskapen?

– Nu är det svårt under coronatider, men vi jobbar med olika event, allt från tjejkvällar, bjuda medlemmar på smoothies och tävlingar till att gå ut och äta tillsammans.

Gymmet ska vara en plats som man gärna vill gå till, säger Anna Stålnacke. Foto: Privat

Anna Stålnacke understryker att det som skiljer Gymmet från andra gymkedjor är fokuset på utrustningens kvalitet. Något som är extra viktigt eftersom de fokuserar helt på gym och inte erbjuder gruppträning, som många andra.

– Vi försöker kombinera maskiner och fria vikter, och har utrustning anpassat för sporter som tyngdlyftning, styrkelyftning och strong man. Maskinerna ska vara ergonomiska och följsamma, så att man hittar kontakt med de muskler som man ska jobba med.

För någon som inte är så insatt tänker man att det är samma utrustning i tyngdlyftning som i styrkelyftning.

– Ja men det skiljer sig åt, och man märker det om man verkligen är intresserad av sporten. De flesta gym satsar inte på tävlingsstänger som är betydligt bättre, och som en seriös atlet vill ha. Jag tävlar själv inte i styrkelyft men man känner stor skillnad på en billig stång och en för tävling, säger Anna Stålnacke.

I månadsskiftet augusti/september får paret tillgång till lokalen på Sturegatan och Gymmet planerar att öppna i december.

Fakta

Om Anna Stålnacke

Namn: Anna Stålnacke

Ålder: 31

Bor: I Västerås och Luleå

Gör: Fitnessentreprenör och delägare av Gymmet. I grunden personlig tränare och kostrådgivare.

Annas personbästa

Marklyft: 150 kilo

Benböj: 115 kilo

Utfall: 100 kilo

Favoritövning: Utfall

Favoritmaskin: Stående hip abductor, eller höftlyftesmaskin

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Förvaltarens nya projekt ska stoppa våld i nära relationer

Nyheter "Kan vara skillnad mellan liv och död" "Tillsammans bryr vi oss" är Förvaltarens nya projekt som ska ge hyresgäster verktyg att agera om de misstänker våld i nära relationer hos en granne.måndag 21/6 1:15

Läraren Hanna fick svår covid fyra dagar före sprutan

Nyheter "Efter att ha klarat mig i 1,5 år snubblade jag på mållinjen" I våras skrev Hanna Gustafsons fjärdeklassare på Väsbyskolan brev och ritade teckningar till IVA-personalen på länets sjukhus för att peppa dem. Några månader senare blev hon själv inlagd för svår...söndag 20/6 6:30

Så ska sundbybergarna knuffas åt rätt håll

Nyheter Inte många följer regeringens order om att gå till vänster Det är inget snack längre – regeringen säger sedan 2018 åt dig att gå på vänster sida av en gemensam gång- och cykelväg om det är möjligt. Men vid Lötsjön och Golfängarna fungerar det inget vidare...söndag 20/6 1:15