Fisksätrabo prisades på Fotbollsgalan i Globen

Det var inte bara stjärnorna som lyste på Fotbollsgalan i Globen i måndags. Ulrika Ingrosso från Fisksätra var en av få utvalda som fick kliva upp på scenen för att prisas.

  • Publicerad 17:01, 13 nov 2018

Det delades ut ett antal pris under Fotbollsgalan i Globen i måndags. De tyngsta utmärkelserna, Diamantbollen och Guldbollen, gick till Nilla Fischer och Victor Nilsson Lindelöf.

Men det var inte bara aktiva som fick glänsa. Även elva för den stora allmänheten anonyma fotbollsföräldrar hedrades. Totalt var 242 personer nominerade till ”Årets fotbollsföräldrar 2018”. Vinnarna utsågs av en jury.

Bakom utmärkelsen finns projektet Fotbollsföräldrar. Det är ett initiativ som stöttar, inspirerar och hyllar alla eldsjälar som jobbar ideellt för barn- och ungdomsfotbollen i Sverige.

”En fantastisk förebild”

En av de elva utvalda var 46-åriga Ulrika Ingrosso från Fisksätra som är tränare för Fisksätra IF:s lag med flickor födda 2007.

Det var många som hade nominerat Ulrika Ingrosso. Här är några av motiveringarna:

”Det finns inga ord för att beskriva hur fantastisk denna kvinna är. Du är en skimrande diamant, du finns för barnen och oss föräldrar. Du har ett hjärta av guld”.

”Med stort engagemang, tydlighet och mycket humor tar hon sig an Fisksätras barn och ungdomar i allmänhet och fotbollstjejerna i synnerhet. En fantastisk förebild”.

”För att hon lägger ner själ och hjärta till barnen. Hennes energi smittar av sig och hon finns alltid där till 100%”.