Fiskbilen reser sig ur askan

En sen natt i slutet av februari brann fiskbilen utanför Coop i Brunna ned till grunden. Bara tre veckor senare har Lars Ribbefjord ersatt vagnen med en friggebod och startat försäljningen igen.

  • Publicerad 14:36, 16 mar 2017

Det var den 26 februari som Lars Ribbefjord fick samtalet: din fiskbil står i brand. Lars befann sig i Sälen för att åka Vasaloppet och kunde inget göra. Polisen gjorde en anmälan om skadegörelse genom brand, men i brist på spår har utredningen lagts ned.

Men det har inte stoppat Lars Ribbefjord. På torsdagen den 16 mars öppnade verksamheten igen efter att han och hans företag byggt upp en friggebod på samma plats som bilen stod

– Det känns jätteskönt, helt fantastiskt. Och jag har fått ett otroligt bra stöd, säger han.

Lars är överraskad av det stora engagemang som väcktes bland kunder och kommuninvånare efter branden. Många har ringt och sms:at för att visa sitt stöd och Kungsängenbon Linnéa Dolk satte igång en insamling när hon fick höra att Lars försäkring inte skulle kunna täcka upp kostnaderna för en ny vagn.

Dagen innan nyöppnandet kunde hon lämna över 27 000 kronor till Lars. Delar av pengarna har redan kommit väl till pass: en våg, kassaapparat, lådor till fisken och andra redskap har köpts in på nytt.

– Allt försvann i branden. Jag är väldigt tacksam och de här pengarna ska gå tillbaks till kunderna, säger Lars Ribbefjord.

Många kunder tar sig tid att stanna och hälsa honom välkommen tillbaka och diskutera det som har hänt.

– Det är skönt att du har kommit igång igen, säger Curt Söderqvist och tar emot en burk skagenröra som han just köpt. Han har handlat hos Lars ända sedan starten för 27 år sedan.

Nu hoppas Lars Ribbefjord att friggeboden får stå kvar så att verksamheten kan byggas upp igen. Målet är att kunna köpa en ny fiskbil.

– De växer inte på träd precis. Vi tittar efter en ny, men vi kör på såhär tills vidare, säger Lars Ribbefjord.

”Avlasta Granhammarsvägen oavsett”

Så ska trafikökningen hanteras i Upplands-Bro Det råder politisk enighet om att Granhammarsvägen måste avlastas med en ny anslutningsväg mellan Kockbacka trafikplats och Brunna logistikområde.fredag 26/2 17:16

Pepparsprejman greps i Kungsängen

Gjorde våldsamt motstånd vid stationen. En man med pepparsprej gjorde våldsamt motstånd då polisen kom till Kungsängens station under förmiddagen på fredagen. Mannen greps och är nu misstänkt för flera brott.fredag 26/2 11:23