Fisk och färdiglagat i disken

I över 30 år har Lasse Ribbefjord försett invånarna i Kungsängen med färsk fisk och skaldjur. Sedan december förra året så driver han Br Axelssons Fisk. – Vi har en fisk- och skaldjursdisk och erbjuder också sedan en tid färdiglagade rätter som vi lagar själva på gamla fina recept, säger Lasse.

  • Publicerad 14:09, 21 sep 2020

avets och sjöns läckerheter ligger smakfullt uppradade i Lasses disk i den ljusa lokalen i Kungsängen centrum.

– Produkterna kommer huvudsakligen från Smögen, Göteborg och Öregrund och vi erbjuder också en del Mälarfisk i vårt sortiment. Självklart så är de miljömärkta, säger Lasse.

Fiskbutiken i Kungsängen centrum är öppen tisdagar till och med lördagar. Lasse själv finns alltid på plats och på helgerna har han ibland skolungdomar som hjälper till. Flera av dem är barn till hans stamkunder.

– Det var så jag själv började och det är en bra erfarenhet att lära sig möta kunderna och hur man hanterar produkterna.

Efter alla år i Kungsängen så har Lasse blivit känd som Lasse Fisk och majoriteten av hans kunder är stamgäster.

– Att jag fortsatt med fisk i alla år handlar delvis om att jag älskar fisk, men det är faktiskt mestadels tack vare alla fantastiska kunder!

Det finns idag fyra Br Axelssons Fisk: i Kungsängen, Bromma, Kungsholmen och på Dalagatan i Stockholm. Lasse är en av fyra delägare och varje butik har sitt eget bolag i ryggen.

2020 har varit ett händelsefullt åt, på gott och ont. En av de mer positiva effekterna av att allt fler människor jobbar hemma under Coronapandemin är att fler handlar på hemmaplan.

– Många pendlar vanligtvis och handlar ofta på vägen hem. I dessa dagar ser jag och många andra lokalhandlare att fler handlar på hemmaplan – en mycket positiv utveckling! säger Lasse.

En annan positiv och spännande utveckling i centrum är att det snart öppnar ett bageri.

– Det ger ett mervärde för oss alla här i Kungsängen! Det finns även indikationer om att fler intressanta butiker hit och det känns roligt.

Br Axelssons Fisk

Fiskbutiken öppnade i centrum 12 december 2019.

Erbjuder fisk- och skaldjurssortiment och egenhändigt färdiglagade rätter.

Drivs av Lasse Ribbefjord - känd som Lasse Fisk

Lasse har arbetat med fisk i över 30 år.

Visa merVisa mindre

Nu bor det 30 000 personer i Upplands-Bro

Magisk gräns nådd. Upplands-Bro kommun har tagit sig över gränsen och är sedan 9 oktober 30 002 invånare. Det här visar siffror från kommunens eget invånarregister.torsdag 22/10 9:48

Brobo hade granat i trädgården – döms till fängelse

Nu har dom fallit i målet mot den 26-årige man som i somras greps i samband med att polisen slog till mot en lägenhet i Bro och där hittade en handgranat, revolver och narkotika.tisdag 20/10 15:29