Firandet fick skjutas upp

Linus Lundqvist hade chansen att säkra slutsegern i brittiska Formel 3-mästerskapet. Men det mesta strulade för Tyresöbon. – Sämsta tänkbara helg och en riktig besvikelse, säger Linus Lundqvist.

  • Publicerad 16:25, 25 sep 2018

Linus Lundqvist och hans team Double R Racing var förväntansfulla inför den gångna helgens deltävling på Donington Park i brittiska Formel 3-mästerskapet.

Chansen var stor att säkra slutsegern. Ledningen var så pass stor som 111 poäng.

Men efter mycket strul får den 19-årige Tyresöbon skjuta upp eventuellt firande till finalen på Silverstone den 12-14 oktober. Nu har ledningen krympt till 50 poäng till danske titelrivalen Nicolai Kjaergaard.

”Känns extra tungt”

– Sämsta tänkbara helg och en riktig besvikelse, säger Linus Lundqvist i ett pressmeddelande. Det är klart att det känns extra tungt i det här skedet av säsongen när titeln står på spel, men det är racing och ibland har man sådana här motgångar.

Linus Lundqvist vid ett gladare tillfälle i våras. Foto: Mattias Persson. (Arkivbild)

Två motorbyten

Mycket gick snett på Donington Park. Lundqvist hade stora motorproblem och två motorbyten krävdes.

I det andra racet svarade Linus Lundqvist för en suverän start, men loppet rödflaggades (avbröts) efter en krasch. I omstarten var han inblandad i en kollision och tvingades bryta.

– Det viktigaste nu är att vi går vidare stärkta ur det här och är tillbaka där vi hör hemma i finalen. Vi har naturligtvis ett väldigt tydligt mål där.

Och det är att bli brittisk mästare i Formel 3.