Två skolor utsattes i julhelgen för vandalisering och inbrott. Foto: Pekka Pääkkö

Finnstaskolan utsatt för vandalisering

Två skolor blev under julhelgen utsatta för inbrott och skadegörelse rapporterar polisen.

  • Publicerad 11:12, 27 dec 2016

På juldagen tog sig mellan fyra till fem unga personer in i Finnstaskolans gymnastiksal. Händelsen inträffade vid niotiden på kvalen och bevittnades av en person som ringde polisen. Personerna tog sig in genom att klättra upp och krossa ett fönster.

– Man tror inte att syftet var att stjäla något, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral som berättar att ingen togs på bar gärning när polisen kom dit.
En anmälan om skadegörelse har upprättats.

Ytterligare skola drabbad

Vid midnatt på julafton är en person ute och går med hunden och ser två killar som hoppar ut ur fönstret på Hagnässkolan. De sprang sedan vidare mot skogen. Polis och väktare åker dit och man använder sig också av hundspårning. Händelsen noteras som inbrott.

 

”Vi ska bevara vår unika natur”

Oppositionen om SCB:s siffror. Oppositionsrådet Camilla Janson (S) tycker att målsättningen ska vara att kommunen växer med två procent årligen.lördag 6/3 13:34

Befolkningen i Upplands-Bro ökar mest i länet

Hög inflyttning från andra delar av Stockholm. Den största folkökningen i Stockholms län, procentuellt sätt, står Upplands-Bro för. Mellan 2019 och 2020 ökade kommunen sin befolkning med 849 personer. Det här motsvarar en ökning med 2,9 procent.lördag 6/3 13:32