Parisa Liljestrand. Foto: Åsa Sommarström

”Finns det ett bättre sätt ska vi titta på det”

Kanske kan det bli bättre underhåll av gatubelysningen i Vallentuna. I alla fall lovar Parisa Liljestrand nu att se närmare på så seriebyten av lamporna.

  • Publicerad 16:18, 22 okt 2018

Många kommuner underhåller gatubelysningen genom så kallade seriebyten. Då ses alla lampor över ett område eller en gata i taget i stället för att man rycker ut där det redan slocknat. Det är en metod som Göran Söderqvist, driftansvarig för väg och belysning, gärna skulle se i Vallentuna.

Dyrt

Hittills har den ansetts för dyr. Både gatu- och parkchefen Johan Carselind och Elwe Nilsson, ordförande kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott hänvisade till höga kostnader när de fick frågan om seriebyten kan vara något för Vallentuna.

Men kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand, M, tycker att seriebyten kan vara värt att se närmare på.

Belysning ger trygghet

– Att det finns en lösning som skulle underlätta är inget jag hört. Men jag får ta reda på hur det ser ut och det är väl närmast Johan Carselind jag får prata med. Vi vet ju att belysningen är otroligt viktig ur ett trygghetsperspektiv. Finns det ett bättre sätt att göra det så ska vi förstås titta på det.

Annars uppmanar hon Vallentunaborna att fortsätta anmäla fel till kommunen.

– Folk måste använda appen och rapportera in fel. Det är många gånger folk säger att inget görs och så konstaterar man att det inte är felanmält.