Finkrubb tar rum i historiskt hus

Det rosa huset på Sollentunavägen är välkänt för många, och har en historia som sträcker sig ända tillbaka till första halvan av 1900-talet. Och snart slår en ny restaurang upp dörrarna i huset – Beckers kök.

  • Publicerad 11:13, 8 mar 2016

Det tog ett tag – men till slut fick han lokalen han längtat efter. Tobias Becker från Sollentuna har varit kock sedan 1989, bland annat på restauranger som Rolfs Kök, Sturehof och Gondolen. Och sedan han flyttade tillbaka till Sollentuna för åtta år sedan har han varit på jakt efter den perfekta lokalen att öppna sin egen restaurang i.

– Jag bor precis här i närheten och har åkt förbi nästan varje dag och sett att det stått tomt. Jag ringde ägaren flera gånger, med jämna mellanrum och till slut så gick han med på att sälja, säger Tobias.

Huset är välkänt för de flesta. Senast var det elaffären Sollentuna Ljus och Kraft som huserade i lokalerna, och numera delar Tobias Becker på ytan med resebyrån Latitud.

– Vi har varit här sedan i somras, men företaget har funnits i 18 år. Det känns jätteroligt att Tobias öppnar här nu, säger Katarina Paulson som driver resebyrån tillsammans med systern Lena.

Sedan ett par månader tillbaka pågår förberedelserna för Beckers kök för fullt. I början av april är det tänkt att restaurangen ska slå upp dörrarna.

– Det blir en restaurang med vällagad och klassisk svensk mat, där man också ska kunna hämta hem mat om man vill. Jag öppnar ett ställe som jag själv saknar i Sollentuna. Det känns både spännande, roligt och lite läskigt, säger Tobias.

På vardagarna blir det lunch med först och främst husmanskost och soppor, och på fredags- och lördagskvällarna satsar Tobias på al a carte och klassiska rätter såsom råraka och fisk och skaldjursgryta.

Restauranglokalen blir ganska liten till ytan, och köket är öppet, väl synligt för besökarna. Inspirationen kommer främst från den tidigare arbetsplatsen Rolfs kök.

– Jag kommer att laga mat medan gästerna kan se på. Det kommer att finnas ett par platser att sitta vid bardisken och äta, då får jag verkligen en personlig kontakt med gästerna, säger han.

Restaurangkonceptet är kombinerat med en möjlighet att kunna beställa hem matkassar med färdiglagade rätter.

– Tanken är att jag ska ha lite matlagningskurser också, och förhoppningsvis cateringuppdrag. Det blir lite av varje helt enkelt.

Fakta

Husets historia

1933: Huset byggs

1940: Släkten Johannison köper huset och driver färghandeln Johannissons färg under många år. Under ett par av de sista åren hyrde Beckers färg lokalerna.

1976: Göran Pettersson köper huset och driver elaffären Sollentuna Ljus och Kraft.

2015: Huset köps upp av de nuvarande ägarna.

2016: Beckers kök slår upp dörrarna.

Visa merVisa mindre

Knarkpåverkad 17-åring stoppades på vattenskoter

Nyheter Får 1 500 kronor i böter En 17-åring från Sollentuna åkte fast då han körde vattenskoter efter att ha rökt cannabis. Det skedde i juni, vid Hornsbergs strand inne i stan. Nu har City åklagarkammare fastställt att han ska...fredag 22/10 14:40