Filmskulptur på plats utanför Handels

Efter att ha varit på turné i ett år är filmskulpturen "Huset. En plats i Europa" som väcker tankar om migration och utsatthet tillbaka i Stockholm. Den här gången står den placerad utanför Handelshögskolans entré på Sveavägen.

  • Publicerad 19:30, 5 dec 2019

Filmskulpturen "Huset. En plats i Europa" startade sin turné på Odenplan för ett år sedan och har sedan dess varit i Örebro och Karlstad. I veckan kom den på plats utanför Handelshögskolan där den ska stå i två månader. Skulpturen har formen av ett hus som lutar ner mot marken och på en LED-skärm visas en film om en undanskymd plats som har blivit ett hem för arbetssökande migranter. En som var på plats under invigningen i onsdags kväll var Rasmus Salén som studerar första året på Handelshögskolan.

– Jag tycker att det är bra att den ställs här, på en så stor gata i Stockholm, där många går förbi och kan se den. Dessutom kommer vi som studerar här kommer få lång tid på oss att ta in konstverket och dess budskap om den situation som råder med social utsatthet, säger han.

Ny skulptur invigd på Odenplan

Bakom verket står konstnärerna Cecilia Parsberg och Erik Pauser och arkitekterna Haval
Murad och David Martinez Escobar.

Filmskulpturen på Sveavägen lyser upp i mörkret. Foto: Mimmi Epstein