I augusti rullar ett tivoli in i Bro centrum. Hur utbudet kommer se ut är ej känt. Foto: Mostphotos

Filminspelning tar gratis tivoli till Bro centrum

I augusti kommer en stor filminspelning ske i Bro centrum. Då byggs ett tivoli upp och du har chans att agera som statist. Därefter står tivolit kvar i tre dagar och alla Brobor kan besöka tivolit helt kostnadsfritt.

  • Publicerad 12:17, 21 jun 2022

I augusti så kommer ett tivoli att byggas upp i Bro centrum, det här kommer kunna nyttjas helt kostnadsfritt av allmänheten – men först ska en filminspelning ske.

Tivoli på besök

Under perioden 4-7 juli så kommer det rulla in ett tivoli i centrum. Det hela är en del av en stor filminspelning där filmbolaget Hobab står bakom.

Till deras nya film "Sisters" av Mika Gustafson ska man spela in en tivoliscen och denna kommer att spelas in i Bro centrum. Till scenen kommer man behöva statister.

Då spelar man in

Själva filminspelningen sker under torsdagen den 4 augusti och då är alla som vill välkomna att agera som statister.

När filminspelningen av tivoliscenen är klar så kommer tivolit stå kvar i Bro fredag-söndag, 5-7 augusti.

Då håller man öppet 12-21 fredag-lördag och på söndagen 12-18.

Fem baggar för tidigare film

Filmbolaget Hobab har tidigare producerat bland annat filmen "Clara Sola" som tilldelades fem guldbaggar vid guldbaggegalan tidigare i år. De prisades för bästa film, bästa manus och bästa regi. Dessutom fick man pris för bästa ljuddesign och bästa foto.

Han får Fridegårdspriset

Kjell Johansson är en flera gånger prisad författare. Nu får han ytterligare ett. Johansson har utsetts till årets mottagare av Jan Fridegårdspriset.fredag 24/6 8:15

Så firas midsommar i Kungsängen och Bro

Här utlovas små grodorna-garanti Midsommarafton närmar sig med stormsteg. I år är det möjligt att fira både i Kungsängen och i Bro.torsdag 23/6 17:56