FILM: Stockholms mesta julbalkong – nu påskpyntad

Den mest julutsmyckade balkongen. Nu tar Patrik Rudqvist för första gången även till påskpyntet för att glädja passerande längs Sankt Eriksgatan.

  • Publicerad 15:10, 31 mar 2021

Den som har passerat Patrik Rudqvists balkong kring juletid de senaste åren har inte kunnat undgå ljus- och pyntshowen de senaste åren. I år blir det, för första gången, även påskpynt på uteplatsen. Uppblåsbara kaniner, ägg och påskfjädrar åkte upp förra helgen.

Han har Stockholms (?) mest julpyntade balkong

– Det är så många som blir glada av julpyntet så då tänkte jag att det är kul att kunna bjuda på lite glädje även nu under påsken. Det har varit många glada tillrop redan nu och leenden när folk har gått förbi. Många verkar glada att de slipper vänta ett år på ”julballen”, säger Patrik.

Men den verkar lite med modest pyntad än under julen?

– Ja, det är lite svårare nu. Det är inte så många lampor och lite mer lagom kanske. Men jag ska lägga till lite saker. Jag har bland annat gjort några ägg i paper mache som jag ska sätta upp.

Är planen att köra vidare med fler pyntade högtider?

– Jag har tidigare haft ”prideballen” under Prideveckan och även kört Halloween-pynt, men i år kör jag påsken också för första gången. Så länge jag bor kvar i lägenheten så kommer jag pynta.

PYNTPROFFS. Patrik Rudqvist satsar även på påskpynt på sin balkong i år. Foto: Privat/Pekka Pääkkö

Följ balkongpyntandet

För den som vill följa Patriks pyntande så kan man ta del av fler bilder på Instagram under @patriksballe.