FILM: Se vackra soluppgången över Stockholm

Morgonstund har guld i mund. Och ibland även vackra soluppgångar.

  • Publicerad 16:49, 14 jan 2020

Solnedgången för en tid sedan var det många som uppmärksammade. Men uppgångarna kan också bjuda på färgrika skådespel. Det var i helgen som Lilla Essingebon Jesper Wikström Förne "vaknade onödigt tidigt" enligt honom själv. Men det ledde till att han, som både fotograferar och filmar mycket på fritiden, förevigade en vacker soluppgång. När han delade med sig av den i den lokala Facebook-gruppen blev gensvaret stort.

Därför färgades himlen lila över Stockholm

– Himlen och ljuset var fint så jag gick ut på kajen hemma på Lilla Essingen och tog några stillbilder samtidigt som jag riggade min iPhone för att filma soluppgången i en time lapse, säger Jesper om filmen.

En time lapse kan enkelt beskrivas som en film baserad på ett antal stillbilder per sekund. Det är inte första gången Jesper delar med sig av sin fotokonst. Tidigare har han bland annat fångat en havsörn med dess byte ute på isen mellan Stora och Lilla Essingen. Den nyfikne kan hitta fler bilder och filmer på Instagramkontot @jeppewiks. Och fler lär det bli.

Se havsörnen äta sitt byte – på Kungsholmen

– Framförallt är det miljöbilder jag tar, där jag befinner mig för stunden. Men jag plåtar även annat, till exempel undervattensbilder och filmer på mina dykresor, säger Jesper.

Se filen över soluppgången. Foto: Jesper Wikström Förne