FILM: Se rörliga bilder på Södertörnsvargen

Läsaren Hakan Anar fångade en varg på film när han var på väg till Gålö för att fiska. Troligtvis är det den aktuella Södertörnsvargen som har rört sig i området den senaste tiden. – Det var fantastiskt att se den, säger Hakan Anar.

  • Publicerad 15:14, 17 jul 2017

Se filmen på vargen ovan!

Lokaltidningen Mitt i har tidigare skrivit om ”Södertörnsvargen”. Alltså den varg som har rört sig i området den senaste tiden och har setts av flera läsare som tagit bilder på vargen.

Men nu är förmodligen samma varg även fångad på film. Det var i torsdags som läsaren Hakan Anar körde längs Dalarövägen på väg till Gålö för att fiska. Då såg han vargen röra sig ute på  fältet vid sidan av vägen. Så han stannade bilen, klev ur och började att filma.

Hakan Anar. Foto: PRIVAT

Tittar mot Hakan

På filmen ser man hur vargen rör sig upp mot skogen, stannar till och tittar åt Hakans håll, för att sedan tugga på vad som ser ut att vara en del av ett byte. Sedan försvinner vargen in i skogen.

– Jag är jägare så jag är van vid djur och natur, men det var fantastiskt att se den, säger Hakan Anar.

Förmodligen samma varg

Enligt Didrik Vanhoenacker, jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet är det med största sannolikhet den varg som har funnits i området sedan början på juni. Och att fånga den på film som Hakan Anar gjorde är enligt Didrik ganska sällsynt.

– Vargar är generellt väldigt skygga. Men ibland kan de korsa ett fält eller en myr, säger han.

Hittade tänder i gräset

På väg hem från fisketuren, fem timmar senare, stannade Hakan Anar till vid platsen igen.

– Då hittade jag bytets underkäke liggande i gräset på platsen. Tänder fanns kvar och allt, säger han.

Har du bild eller film på vargen? Mejla haninge@mitti.se!