Filiz från Kista firades på Fotbollsgalan

Det var inte bara stjärnspelare som Zlatan Ibrahimović och Nilla Fischer som lyste på Fotbollsgalan i Globen i måndags. Kista SC Filiz Sayin var en av de utvalda som fick kliva upp på scenen för att ta emot priset ”Årets Fotbollsförälder”.

  • Publicerad 15:39, 13 nov 2018

– Väldigt kul och spännande att bli uppmärksammad så här, säger Filiz Sayin.

Lokaltidningen Mitt i skrev inför galan om Filiz Sayin och hennes enorma engagemang för killarna i Kista SC:s P02-lag. Hon har haft hand om killarna i elva år och när hennes egen som slutade för två år sedan valde Filiz att fortsätta ändå.

– Mina killar var med i Globen hela kvällen, det var jätteroligt, säger hon.

Frukost med en bronshjälte

Det delades ut ett antal priser under Fotbollsgalan, där de tyngsta utmärkelserna – Diamantbollen och Guldbollen – gick till Nilla Fischer och Victor Nilsson Lindelöf.

Men av alla fotbollsstorheter på plats i Globen såg Filiz Sayn mest fram emot att träffa Kennet Andersson, bronshjälte från VM 1994, som är en av ambassadörena för SJ:s och Svenska Fotbollförbundets utmärkelse ”Årets Fotbollsförälder”.

– Jag pratade med honom och tog bilder och åt till och med frukost med honom! säger hon.

Givande att prata med andra fotbollsföräldrar

Det var även roligt och intressant att träffa och prata med de tio andra utvalda som också utsågs till ”Årets Fotbollsförälder” berättar hon.

– Ja, vi upptäckte snabbt att vi har samma typ av svårigheter i alla föreningar. Att det är ont om föräldraengagemang till exempel, det är tydligen inget problem som bara finns i Stockholm.