Fredrik Wikingsson och Filip Hammar har tyckt till om Ica Stop. Kristian Olofsson, butikschef på Ica Stop, tyckte det var kul. Foto: Johan Halsius/Kanal 5 samt Privat

Filip och Fredriks garv om Täbybutikens vip-kort: "DET ÄR SANT"

I sitt program Breaking News som sändes den 27 februari lyfter TV-duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson upp Ica Stop i Täby. I fokus: butikens medlemskort.

  • Publicerad 13:54, 1 mar 2018

Under tisdagens upplaga av Breaking News på Kanal 5 lyftes Täbybutiken Ica Stops kundkort upp i programmet.

"Det här är alltså på riktigt. Här har vi då tre olika kort som man erbjuds att köpa. Dom kallas blue, platina och black. Du förstår att black är det mest exklusiva", säger Filip Hammar i programmet och fortsätter att pratat om det "svarta kortet":

"Man har då, det här är så jävla sjukt, i en matbutik tillgång till personal shopper. DET HÄR ÄR SANT. ALLT DET HÄR ÄR SANT. Åtkomst till lounge. Man kan ta en liten paus, mitt i. Fast track i kassan. Man kan gå förbi", fortsätter Hammar.

"Roligt"

Kristian Olofsson, butikschef på Ica Stop, säger så här:

– Det var lite roligt. Vi har sett det där klippet. Det stämmer lite, men när det gäller loungedelen är det utvalda tillfällen, inget vi har varje dag, säger han.

– När det är högt tryck i kassan så har vi fast track, en speciell kassa, för de här kunderna.

Han berättar att kunderna till black card, "värstingkortet", kan boka en personal shopper via nätet.

– Man bestämmer tid och så går man och handlar tillsammans.

När brukar kunderna använda personal shopper?

– Till exempel om du är allergisk mot något eller ska ha en fest, några udda produkter, om det är något kunderna inte är riktigt säkra. Man kan få recept och allting. Där finns det mycket service att ge, säger Kristian Olofsson.

Enligt Kristian Olofsson är det minst 500 black card ute. Han betonar att det i grund och botten handlar om välgörenhet. En del av pengarna tillfaller bland annat Viggbyholm IK.

När det kommer till loungen så finns det inget hemligt VIP-rum backstage. Istället handlar det om en lokal som används till luncher på dagarna.

– Där dukar vi upp med vita dukar, lite enklare tilltugg, lite snittar, både mousserande och champagne. Men det är vid utvalda tillfällen. Om man har black card blir man insläppt och kan slå sig ner och softa och njuta där.