Daniel Karlsson, med p-biljett och p-bot – makulerad av Q-Park efter Mitti:s påringning. Foto: Läsarbild Privat

Fick p-bot på gratisparkering

Huddingebon Daniel Karlsson betalade för en p-plats vid en gratisparkering i Skärholmen centrum. Då fick han böta 750 kronor. Men när Mitt i ringer upp makulerar Q-Park boten.

  • Publicerad 11:03, 23 maj 2018

Den 16 april parkerade Huddingebon Daniel Karlsson sin bil i p-huset i Skärholmen centrum, på utomhusdelen. Strax intill fanns en skylt om att en timmes parkering var tillåten, mot biljett. Han betalade och lade biljetten vid bilrutan.

När han kom tillbaka hade han fått 750 kronor i böter av Q-park.

– Jag insåg då att skylten gällde raden av parkeringar framför mig. Där jag ställt mig var det gratis parkering och då skulle man ha en p-skiva, berättar Daniel Karlsson.

I formell mening en felparkering, alltså. Men faktum är att det finns en tydlig tidsangivelse på biljetten som han fått ur Q-parks egen p-automat, och att han inte överskridit den.

Av p-biljetten framgår att Daniel Karlsson parkerade kl 13.40. En kvart senare fick han en p-bot på 750 kronor. Foto: Privat

Daniel Karlsson överklagade boten hos Q Park. Häromdagen kom beskedet: Boten kvarstår.

– Helt absurt. De litar alltså inte på att deras egna p-automater har pålitliga tidsangivelser? Det är uppenbart att man bara vill krama ut pengar, säger Daniel Karlsson.

Mitt i ringer upp Q-Parks vd Peder Ståhlberg och berättar om fallet.

– Antingen har man parkerat rätt eller så har man parkerat fel. Det spelar egentligen ingen roll på vilket sätt, är hans första besked.

Vd:n kollar upp

Han ber ändå att få kontrollera ärendet närmre. En timme senare ringer han tillbaka.

– Vi kommer att makulera den här p-boten. Han har visserligen felparkerat men det syns ju på biljetten att han inte stått på p-platsen för länge. Vi vill vara ett snällt företag, för jag antar att det blir vinkeln på din artikel, säger han.

”Det är så dåligt”

Daniel Karlsson blir glad över beskedet. Men han tycker ändå att det är märkligt att han var tvungen att kontakta Mitt i och få upp frågan på vd-nivå, för att få p-boten riven.

– Det är så dåligt. P-vakterna såg ju redan från början att jag inte stått på platsen längre än tillåtet, säger han.