Nerver. Maria Hatziharalabous, 15, var med i förra veckans enkät. Foto: Maria Svensson

Fick fråga om nervositet – blev nervös

Maria Hatziharalambous, 15, fick frågan om vad som gör henne nervös – då blev hon så nervös att hon svarade fel.

  • Publicerad 10:41, 10 jan 2018

Det var i förra veckan som femtonåriga Maria Hatziharalambous svarade på StockholmDirekts enkätfråga "Vad gör dig nervös?". Maria svarade att det är mycket som är nytt och att många grejer gör henne nervös, exempelvis föräldrar och killar.

Under helgen mejlade Maria till StockholmDirekt och frågade om hon fick förtydliga vad hon menade.

– När jag gick därifrån kände jag att jag inte fått fram det jag ville säga liksom. Jag blev nervös i stunden och ville säga något bra och jag blev lite stressad. Jag visste inte hur lång tid jag hade på mig att tänka, säger Maria.

När Maria kom hem satte hon sig ner för att försöka formulera en text om vad nervositet är för henne.

"Man upptäcker nya saker varje dag. Innan du utför saker kan du såklart vara nervös utav olika anledningar. Eftersom att det är nytt för dig, vet du inte hur du kommer att reagera, hur folk i din omgivning kommer tycka eller tänka, eller vilken känsla du kommer få när du utför det. Alla dessa tankar får du kanske innan du bestämmer dig för att ta ett beslut. Men nervositet behöver absolut inte vara negativt utan kan också vara extremt positivt. Det är nervositeten som ger dig kraften att våga göra misstag men också framsteg", skrev hon i sitt mejl till StockholmDirekt.

Vad blir du mest nervös av?

– Jag blir nervös ganska ofta tror jag. Utan att veta om det. Jag tror att alla blir det. Jag har problemet att jag alltid tänker på vad andra tycker och tänker och att andra ska ha det bra, det kan göra mig nervös. Jag vill prestera både i skolan och hemma, säger hon.