Här blir det fest på lördag. Foto: Mostphotos

Fest för hela familjen när Vårberg fyller 50 år

På lördag blir det stor fest i Vårberg centrum. Centrumet fyller 50 år och det firas med musik, dans, tävlingar, modevisningar och mycket annat.

  • Publicerad 14:29, 4 okt 2018

Vårberg centrum invigdes i september 1968, ett blygsammare ”syskon” till jämngamla Skärholmen centrum. Där var det stort jubileum den 8 september och nu har turen kommit till Vårberg. På lördag blir det kalas för hela familjen.

Flera lokala artister är på plats. Från Vårberg kommer Blen, även kallad Vårbergs rnb-drottning. Från ”grannbyn” Sätra kommer Janna och Isabella, för att sjunga pop. Och så blir det dans – räkna med mycket färg och häftiga rörelser när gruppen Jalpari bjuder på Bollywooddans.

Vårberg centrum byggdes i en stil som var toppmodern på 1960-talet: ett stort inomhustorg med en integrerad tunnelbanestation där resenärerna kliver rakt in i centrumet.    Foto: Mostphotos

Annat som erbjuds är modevisning, fotoutställning och besök i pop up-bibliotek. Det finns också ansikts- och hennamålning, basket, en fotograferingsmaskin och hoppborg.

Festen pågår klockan 12-16. Aktiviteterna är kostnadsfria. Arrangörer är centrumägaren Proxin fastigheter i samarbete med stadsdelsförvaltningen och Fryshuset.

Så här ser schemat ut:

12.30. Tal

12.45 Modevisning

13.30 Dans

14.30 Janna och Isabella

15.00 Blen