Arkivbild. Foto: Mostphotos

Femtonåringar skar håret av flicka

Fyra femtonåringar misstänks ha misshandlat en flicka, skurit av hennes hår och hotat att knipsa av hennes tunga med en tång.

  • Publicerad 16:11, 20 jan 2018

Två pojkar och två flickor åtalas misstänkta för misshandel och försök till utpressning mot en flicka, yngre än 18 år. Händelsen ska ha skett i ett garage Märsta i början av 2017, vid tillfället var alla misstänkta gärningsmän 15 år gamla. En av dem är hemmahörande i Upplands Väsby, två i Märsta och den fjärde söder om Stockholm. De ska alla ha varit bekanta med flickan sen tidigare.

De åtalade ska ha slagit flickan i ansiktet, dragit henne i håret och fällt henne till marken, sparkat och stampat på henne samt kastat en kniv mot hennes axel. Misshandeln ska ha orsakat en hjärnskakning, blodansamlingar under huvudsvålen, blåmärken och hudavskrapningar.

– Det är allvarliga gärningar det handlar om och unga gärningspersoner vilket inte hör till vanligheterna, säger åklagare Sanna Nesser.

De åtalade ska också ha försökt utpressa flickan på tusentals kronor genom våld och hot om våld. Med en kniv ska de ha skurit av delar av hennes hår. De försökte också öppna hennes mun och höll fram en tång som de hotade att klippa av hennes tunga med. Därefter ska de ha tvingat av flickan hennes byxor och kofta.

Under händelseförloppet ska de ha hotat flickan om att ifall hon gjorde en anmälan till polisen skulle de skada henne och hennes familj.

De fyra misstänka gärningspersonerna medger alla att de har varit på platsen men därefter går uppgifterna isär.

– Två av personerna har erkänt att de använt våld mot målsäganden.

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod det att fyra pojkar åtalas, det är två pojkar och två flickor som åtalas.