Femteklassarnas läxa: Att böja n-ordet

Elever på Rösjöskolan fick en läxa med glosor att översätta till engelska och böja grammatiskt. Bland ord som tjuven, oxen och limpan fanns ett annat som stack ut: n-ordet. – Vi blev helt ställda, vi kan inte förstå att det förekommer i skolan i Sverige 2017, säger föräldern Ahmed Osman.

  • Publicerad 11:02, 16 nov 2017

När Ahmed Osmans son kom hem efter skolan i tisdags visade han upp en läxa som delats ut till klassen.

– Han berättade att det fanns ett fult ord i läxan, och först reagerade vi inte. Men när han visade pappret, och vi såg vad som stod, trodde vi inte att det var sant, berättar Ahmed Osman för Mitt i Sollentuna.

Läxan var en glosövning som gick ut på att översätta ett antal ord till engelska, och böja dem grammatiskt. Bland ord som oxen, gåsen, lövet och tjuven fanns ett grovt rasistiskt: n-ordet, vilket Aftonbladet var först med att berätta.

– Vi blev helt ställda, vi kan inte förstå att det förekommer på det här sättet i skolan i Sverige 2017. Det handlade inte om historia, det var inget sammanhang utan bara en vanlig glosövning, säger Ahmed Osman.

Han tog kontakt med skolan och fick prata med läraren som delat ut läxan. Enligt Ahmed Osman bekräftade läraren att den här övningen hade delats ut till klassen och sa ingen annan hade reagerat.

Mitt i söker skolledningen på Rösjöskolan.

Vinnarna är korade i Sollentunas fototävling

Nyheter Utställning på bibblan i Tureberg startar på måndag 391 bilder av 90 personer var med i fototävlingen med fokus på Sollentuna. I fredags korades vinnaren – Ulla Koldestams bild på två påskharar.lördag 21/5 7:19

Supporterinsamling för att betala dömd klottrares jätteböter

Nyheter Djurgårdare samlar in pengar via Twitter På torsdagen dömdes en Sollentunabo för att ha målat ”DjurgårdensIF2019” på ett pendeltåg. Nu samlar Djurgårdssupportrar in pengar för att betala mannens skadestånd.fredag 20/5 15:24