Sollentunas femteklassare ska programmera mera. Foto: Mostphotos

Femteklassare ska programmera mera

Under våren får alla femteklassare i Sollentunas kommunala skolor ett nytt programmeringsverktyg: en micro:bit. – Vi vill uppmuntra våra elever till att bli aktiva producenter i ett allt mer digitalt samhälle, säger Lee Orberson på Sollentuna kommun.

  • Publicerad 17:25, 14 feb 2017

En micro:bit är ett lättanvänt programmeringsverktyg som kan användas tillsammans med datorer, läsplattor och smarta mobiltelefoner.

Eftersom programmering med stor sannolikhet kommer att införas i skolans läroplan vill Sollentuna kommun förbereda eleverna genom att ge alla samma möjligheter – och en viktig del är att alla har tillgång till samma verktyg.

– Vi vill uppmuntra och träna våra elever till att bli deltagare – aktiva producenter – i ett allt mer digitalt samhälle, inte passiva konsumenter. Kunskaper och förståelse om kod och programmering blir viktigt för att förstå vårt samhälle, säger Lee Orberson, förvaltningschef på barn- och utbildningskontoret i Sollentuna kommun, i ett pressmeddelande.

Gängledare gripen för mordförsök

Nyheter Mordförsök i våras En man som polisen anser vara i ledarskiktet i ett nätverk i södra Stockholm har gripits.onsdag 25/11 13:37

Se upp den 5 januari – då höjer SL taxorna

Nyheter SL höjer taxorna 2021, men inte förrän den 5 januari. Ett 30-dagarskort kommer då att kosta 950 kronor.onsdag 25/11 12:00