Den misstänkte mannen greps strax efter klockan 21. Foto: Mostphotos

Fem oprovocerade attacker i Hässelby villastad – man gripen

Minst fem olika personer misshandlades oprovocerat i Hässelby villastad på söndagskvällen. – Offren tycks ha valts helt slumpmässigt, säger Patrik Esterling på polisen. Polis larmades till platsen och kunde gripa en man i 25-30-årsåldern som misstänks för alla överfallen.

  • Publicerad 08:51, 13 jan 2020

Attackerna ägde rum under loppet av en dryg timme, och gärningsmannen tycks av valt sina offer på måfå.

– Det finns ingen tydlig motivbild mot de här offren, det verkar ha skett helt slumpmässigt. Mycket tyder på att det rör sig om drogpåverkan eller psykisk ohälsa, säger Patrik Esterling på Vällingbypolisen.

Det första angreppet ägde rum omkring 19.20 vid en lekpark i närheten av Åkermyntan, där en man attackerades och fick ta emot slag från en av honom okänd mansperson.

Medan polis började utreda det första fallet kom ytterligare fyra anmälningar in i snabb takt. De två sista incidenterna ska ha skett vid 20.50-tiden vid Mäster Karls väg.

Ingen av de överfallna personerna fick allvarliga skador.

– Vi fick snabbt ett signalement och kunde gripa en misstänkt man. Mycket tyder på att vi har rätt person, och vi bedömer utredningsläget som gott.

Den gripne mannen misstänks för misshandel i flera fall. Han sitter i arresten i Solna och kommer att höras under måndagen.