Henrik och Fia Hedman Briesenheim bor på Vågsättravägen och ingenting annat.

Felstavade skyltar förbryllar i Stuvsta

Vågsättravägen eller Vågsettravägen? Det är inte lätt att skriva rätt. När nya vägskyltar sattes upp i Stuvsta var flera felstavade. "Folk ringer i korsningen och frågar vilken väg de ska ta", säger Fia Hedman Briesenheim, som bor på Vågsättravägen med Ä.

  • Publicerad 14:08, 9 jun 2022

Villagatorna är smala och slingrar fram mellan trävillor och blommande syrenbuskar. I korsningen sitter vägskyltar som inte alltid är lätta att se. Segersminnevägen står det på ena sidan av gatan, Segersminevägen på den andra.

Vi fortsätter och kommer fram till korsningen vid Kräpplaskolan. Där har Vågsättravägen plötsligt bytt stavning till Vågsettravägen.

– De satte upp de nya skyltarna i början av maj. Det komiska är att de satte upp en rättstavad skylt på ena sidan av gatan och en felstavad på den andra. Tittar man inte på skyltarna och ser det? Man undrar om någon hade aw på jobbet när de gjorde det där, säger Fia Hedman Briesenheim.

Inget svar från kommunen

Skyltdebaclet har lett till en roande diskussionstråd i den lokala Facebookgruppen. "Kanske tar skylttillverkarna betalt per bokstav?" föreslår någon apropå att Segersminnevägen tappat ett "n". "Där får man vara försiktig och se vart man sätter fötterna annars kan det säga poff", skriver en annan angående SegersMINEvägen.

Men för Fia och Henrik Hedman Briesenheim som driver företag och butik på sin lilla gatstump ställer de till problem.

– Vi får mycket leveranser. De har problem att hitta. Ofta stannar de i korsningen och ringer och frågar vilken väg de ska ta in på, säger Fia Hedman Briesenheim.

Hon har försökt få kontakt med kommunen sedan skyltarna kom upp i början av maj, men inte lyckats.

– Jag har ringt och blivit vidarekopplad och lämnat meddelande men ingen har ringt upp. Jag har mejlat och skrivit på deras Facebooksida, men inte fått någon återkoppling, säger hon.

Kommunen ska rätta till

När vi når Jerry Norén, enhetschef för trafik och gata, är de felstavade skyltarna en nyhet för honom.

– Jag har inte hört talas om det här, så jag kan inte svara på om det är vår avdelning eller någon annan som har strulat till det, säger han och fortsätter:

– Men vi får åka ut och titta på det. Är det felstavat är det inte svårare än att vi får montera ner skyltarna och sätta upp nya.

Har det hänt tidigare att kommunen satt upp felstavade skyltar?

– Inte vad jag känner till. Det är första gången under min tid här. Det låter ju väldigt komiskt.