Husvagnen har stått vid Kyrkskolan sedan 31 oktober. Foto: Läsarbild Ingrid Sääv

Felparkerad husvagn får grannar att ilskna

En husvagn har stått på 15-minutersparkeringen vid Kyrkskolan i snart två veckor. Just nu pågår en intensiv diskussion på Facebook om hur man kan få bort den. Enligt polisen så kommer den försvinna inom ett par dagar.

  • Publicerad 12:55, 12 nov 2018

En husvagn har sedan den 31 oktober stått på 15-minutersparkeringen utanför Kyrkskolan i Täby. I fredags startades en tråd i en lokal Facebookgrupp där människor diskuterade, högt och lågt, om vad man skulle kunna tänkas göra för att få bort husvagnen.

Det visar sig vara svårt.

– Jag har ringt kommunens växel, pratat med högsta politiska ansvariga och mejlat ansvarig tjänsteman på kommunen. Det här måste lösas så fort som möjligt, säger en anonym person till Mitt i.

Skolan har gjort allt de kan

I kommentarerna framgår det att människor är oroliga för att husvagnen står i närheten av skolan. När Mitt i ringer skolans rektor säger hon att de kopplat in kommunens utbildningschef och säkerhetschef.

– Jag kan ärligt säga att vi har gjort det vi kan, säger rektor Anna Ronqvist.

Hon har själv tittat till husvagnen och enbart sett den stått öde och tom. Hon har varken hört från sina lärare eller elever att de skulle vara rädda på  något sätt.

Besked väntas komma i eftermiddag

När Mitt i ringer trafikkontoret är de väl medvetna om den felparkerade husvagnen. Det är nämligen flera som hört av sig via mejl, appen för felanmälan och telefonsamtal.

Mitt i får inte tag på någon ansvarig chef men i växeln säger de att man kommer ha ett möte under måndagseftermiddagen för att se hur man kan lösa problemet.

Husvagnen står på kommunens mark och det finns enligt kommunen ingen generell lösning på övergivna fordon.

Polisen: Personen kommer bli vräkt

Hos polisen är man övertygad om att husvagnen kommer att försvinna inom ett par dagar.

– Det här händer ganska ofta. Men det är parkeringsförbud som gäller och personen kommer att bli vräkt. Det här får man inte syssla med.

Vad gör ni nu?

– Personen kommer att få en tillsägelse att flytta på sig och om den står kvar kommer våra jurister fatta ett beslut om vräkning.

Hur lång tid kommer det att ta?

– Det ska inte ta lång tid, en, två eller max tre dagar. Eftersom det är kommunens mark så kommer det gå fortare.