MUSIKTALANG. Rönningeartisten Felicia Vårnäs, eller Phelly som hon numer är känd som, slog igenom förra året. Nu är hon aktuell med nya singeln "Elefanter (Éléphants)". Foto: Sacharias Källdén

Felicia "Phelly" siktar på Mello

Artisten, tillika Rönningetjejen, Felicia Vårnäs har alltid varit musikalisk och kreativ, och har länge drömt om att bli artist. Men trots flera försök slog hon aldrig riktigt igenom – förrän nu.

  • Publicerad 06:37, 6 jun 2021

Jag har alltid varit en person som visat passion för det jag känner är viktigt.

"Jag är en glad och energifull tjej som gillar att ha många bollar i luften. Nu är det musiken, och jag satsar helhjärtat på att nå ut med den.

Det har hela tiden legat i bakhuvudet, det här med att jag vill hålla på med musik. Ända sedan jag var med i Lilla melodifestivalen egentligen (2009, reds. anm.). Men det tar tid att hitta sin egen nisch, och framför allt bli trygg i sig själv. Men nu är jag där.

Tidigare följde min musikstil mest det som var populärt. Om något lät coolt så kanske jag tog något från det i mina låtar. Men nu har jag som sagt hittat min egen väg och landat i det.

Jag skulle beskriva min stil som svensk pop med elektroniska inslag, inspirerat från 80-talet. Jag tror inte att det finns någon motsvarighet på svenska i dag. The Weeknd finns ju på andra sidan Atlanten och är kanske snarlika. Men det roliga är att vi skrev våra låtar och först efter det slog han igenom.

Jag sköter mycket av mitt artisteri själv. Allt jag delar i mina sociala medier gör jag ju själv. Sen är det så klart andra som gör omslagen och sånt där, men jag får alltid säga till vad jag tycker. Så att det blir en röd tråd i allt jag gör.

Men det har inte alltid varit enkelt.

Jag har alltid varit en person som visat passion för det jag känner är viktigt, och det har definitivt funnits de som inte trott att jag skulle lyckas med det jag gör. Så lite av drivkraften nu är att visa att jag visst kan. Se på mig nu.

Nu siktar vi på Melodifestivalen. Men innan dess har jag några spelningar på olika tv-scener. Vilka de är får jag inte berätta än, men det är några av de stora."

TV-FRAMTRÄDANDE. Till sommaren kommer hon att gästa flera tv-scener. Vilka de är kan Felicia inte berätta just nu. Foto: Sacharias Källdén

Felicia "Phelly" Vårnäs

Ålder: 21.

Bor: Rönninge.

Aktuell med: Låten Elefanter (Éléphants), som handlar om de situationer i livet när vi väljer att fokusera på de små onödiga problemen istället för att ta tag i de stora viktiga, som oftast leder till ett de små försvinner.

Visa merVisa mindre