HENNES KRÖNIKA OM SAMTAL HAR BLIVIT EN SUCCÉ. Felicia Feldt är krönikör på StockholmDirekt. Foto: Pi Frisk

Felicia Feldt om succékrönikan – ”Det är tydligen många som känner igen sig”

Felicia Feldts krönika om självupptagna stockholmare har blivit en succé på nätet. ”Helt otroligt. Det är tydligen hög igenkänningsfaktor” säger hon själv till StockholmDirekt.

  • Publicerad 12:55, 26 jan 2015

Det är den Stockholmskrönika som publicerades i våra lokaltidningar och på StockholmDirekt.se i lördags som blivit en het snackis på sociala medier och i kommentarsfältet.

I krönikan "Samtal utan att få en enda fråga" skriver Felicia Feldt om hur det är att lyssna till monologer förklädda till ”samtal” mellan flera personer.  

Texten är en av våra mest lästa, delade och kommenterade någonsin.

– Det är jättekul. Jag har förstått att det är många som läst den via kompisar som har Facebook och Twitter och så. Själv använder jag inte sociala medier, säger Felicia Feldt.

Texten har väckt många och varierande reaktioner. Vad är det med ämnet som engagerar så tror du?

– Jag tror att många känner igen sig i den artighet och konflikträdsla som påverkar hur vi pratar och umgås med varandra, säger Felicia Feldt.

Det var någon som påpekade i en kommentar att du gjort samma sak som det som beskrivs i texten, att du gått hem och skrivit en egen monolog. Vad säger du om det?

– Min poäng var inte att vara uppfordrande. Jag ville reflektera över hur vi umgås. Det är två människor som har ansvar för ett samtal, det var det jag ville säga.

Tror du att den här egofixeringen som du beskriver är specifik för Stockholm?

– Jag har uppfattat det här i mina sociala kretsar som finns här i Stockholm. Hur det är på andra ställen kan jag inte uttala mig om, säger Felicia Feldt.

Läs också Felicia Feldts tidigare krönika om telefonsamtal:

Nutidens samtal i det tysta