Skärgårdsbo. Anna Keiler är uppväxt på Värmdö och bor sedan många år på Ingarö. Foto: Eva Lindblad

Feelgood-författare släpper ny bok i Värmdömiljö

Ingarös egen feelgood-författare Anna Keiler släpper ny bok nästa vecka. Precis som tidigare böcker utspelar sig stora delar i kända Värmdömiljöer.

  • Publicerad 09:00, 16 apr 2022

”Efter skilsmässan har Caroline nästan gett upp hoppet om den stora kärleken tills hon blir blixtförälskad i en besökare på farmoderns äldreboende. Eftersom mannen bär vigselring lägger hon band på sina känslor, men han finns kvar i hennes tankar, även lång tid efter mötet.”  

Så börjar texten på baksidan av Ingaröförfattaren Anna Keilers nya bok, Min bästa väns pojkvän, som släpps den 21 april.

Mest lyssnade bok

Det är hennes fjärde bok och det var med romanen Flickvänskontraktet 2019, och uppföljaren Bröllopsavtalet, som hon slog igenom. Som ljudbok toppade Flickvänskontraktet Storytel-listan i Sverige och är nu en av Danmarks mest lyssnade böcker. Nu ska den bli ljudbok även i Finland och Norge.

– Det är mycket vardagskomik och igenkänning, sådant som skulle kunna hända en själv, och det tror jag bidrar till att de funkar så bra som ljudböcker, kanske även som film, säger Anna Keiler.

I Värmdömiljö

Den nya boken utspelar sig, precis som de två senaste, till stora delar i Värmdö, bland annat Siggesta gård och Ingarö. Men den är helt fristående från de tidigare titlarna.

Liksom de andra böckerna är det här en feelgood-roman. Varför? För att författaren själv gillar mysiga miljöer och lyckliga slut. Och verklighetsflykt.

– Man förstår ju att det ska sluta lyckligt i en sådan här roman, men vägen dit vet man inget om, det är det som är spänningen, säger hon.

Anna har fortfarande ett annat jobb vid sidan av skrivandet, men planen är att på sikt kunna livnära sig på sitt författarskap.

Feelgood. Ingaröförfattaren Anna Keiler gillar lyckliga slut. Foto: Eva Lindblad

Nytt. Annas fjärde roman släpps 21 april. Foto: Lind & co

Så här blir du författare - tips från Anna

Läs mycket, för att se hur andra författare har gjort.

Gå en författarkurs.

Skriv om något du tycker om och en genre du själv gillar.

Avsätt tid, vänta inte på inspiration.

Skaffa skrivarkompisar, att bolla och testläsa med.

Visa merVisa mindre

Fler lokala boksläpp

Värmdöbor som släpper nya böcker:

Andreas Ek: Första delen i en helt ny serie kommer ut i början av sommaren, "Marionetten".

Kjell Disheden: "Sant, osant eller ren lögn" släpptes nyligen och är en samling noveller. Hans första bok kom för några år sedan, ”Blandade bokstäver”.

Krillan Ahlsén: "Faller jag faller du" släpptes nyligen och är hennes debutroman

Visa merVisa mindre