FC Stockholm vann första kvalmatchen mot Sleipner

Trots underläge i paus, 0–1, lyckades FC Stockholm Internazionale vända och vinna den första kvalmatchen mot IK Sleipner med 2–1 hemma på Kristinebergs IP. Returen spelas på Östgötaporten i Norrköping den 3 november.

  • Publicerad 14:39, 28 okt 2018

Efter en andraplats i division 3 södra Svealand slog FC Stockholm Internazionale ut IFK Ölme i första omgången av kvalet till division 2.

I andra omgången väntade tuffare motstånd i form av klassiska Norrköpingsklubben IK Sleipner som slutade 12:a i division 2 södra Svealand och alltså kämpar för att behålla sin division 2-status.

Gästerna tog ledningen

Men det tycktes inte FC Stockholm Internazionale bry sig om i första matchen, som spelades på Kristinebergs IP:s naturgräs på lördagseftermiddagen.

Hemmalaget dominerade spelmässigt, men det var östgötarna som tog ledningen i slutet av första halvlek.

Kvittering på frispark

FC Stockholm fick dock utdelning så småningom. Filip Lindmark sköt snyggt in en frispark i den 54:e minuten och bara två minuter senare satte Johannes Grahn 2–1, som blev slutresultatet.

Se frisparken här:

Så nu har FC Stockholm Intenazionale ett bra utgångsläge inför returen i Norrköping på lördag, den 3 november, klockan 14.

90 minuter från division 2 …

Klubben har klättrat i rask takt från division 7 där man inledde resan mot elitfotbollen år 2011. Nu är man bara 90 minuter från att nå division 2.